Choď späť
+ porcií

Recept: Luxusná mrkvová torta s orechmi a mascarpone

Vyskúšajte náš jednoduchý recept na luxusnú mrkvovú tortu s orechmi a mascarpone, ktorú zvládne každý. Je zdravá, zasýti vás a zaručene si na nej pochutnáte.
Čas prípravy35 minút
Čas varenia1 hodina
Celkový čas1 hodina 35 minút
Samozrejme: Dessert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: luxusná mrkvová torta, mrkvová torta sa orechmi
Servings: 1 torta

Ingredience

Mrkvový korpus

  • 375 g mrkvy (7 väčších mrkví)
  • 400 g polohrubej múky
  • 200 g trstinového cukru
  • 150 g vlašských orechov
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 200 ml slnečnicového oleja
  • 1 ČL jedlej sódy

Tvarohový krém s mascarpone

  • 500 g mäkkého plnotučného tvarohu
  • 200 g mascarpone
  • citrónová šťava (z jedného citróna)
  • 2 PL ghí
  • 100 g práškového cukru (podľa chuti)
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Pokyny

  • Oddeľte žĺtky od bielkov.
  • Nastrúhajte mrkvu a zmiešajte ju so žĺtkami, múkou, cukrom a mletými orechmi.
  • K zmesi pridajte olej, sódu, škoricu, prášok do pečiva, vanilkový extrakt a mixérom zapracujte do cesta.
  • Z bielkov vyšľahajte sneh a ručne ho vmiešajte do pripraveného cesta.
  • Cesto nalejte do vymastenej tortovej formy.
  • Dajte do vopred rozohriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C približne 60 minút.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!