Recept: Lahodné domáce mandľové maslo
Je vynikajúce s ovocím, na kašu alebo len tak. Domáce mandľové maslo je možné pripraviť z lúpaných aj nelúpaných mandlí a na základný recept vám stačia iba mandle, soľ, rúra a kvalitný mixér.
Čas prípravy 5 minút min
Čas varenia 5 minút min
Celkový čas 10 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: mandle, mandlové máslo
Servings: 1 pohár
Voliteľné škorica, vanilková esencia alebo stévia
Mandle si opražte v rúre (175 °C v priebehu 8 – 10 minút) alebo na panvici.
Nechajte mandle vychladnúť a potom vložte do výkonného mixéra spolu s trochou solí a poprípade ďalšími ingredienciami.
Ak máte výkonný mixér, nebudete potrebovať nič viac ako trpezlivosť, aby ste dosiahli krémovú konzistenciu masla. Takže mixujte a mixujte.:)