Choď späť
+ porcií
Recept na mandlové máslo
Vytlačiť recept
5 z 3 hlasů

Recept: Lahodné domáce mandľové maslo

Je vynikajúce s ovocím, na kašu alebo len tak. Domáce mandľové maslo je možné pripraviť z lúpaných aj nelúpaných mandlí a na základný recept vám stačia iba mandle, soľ, rúra a kvalitný mixér.
Čas prípravy5 minút
Čas varenia5 minút
Celkový čas10 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: mandle, mandlové máslo
Servings: 1 pohár

Ingredience

Voliteľné

  • škorica, vanilková esencia alebo stévia

Pokyny

  • Mandle si opražte v rúre (175 °C v priebehu 8 – 10 minút) alebo na panvici.
  • Nechajte mandle vychladnúť a potom vložte do výkonného mixéra spolu s trochou solí a poprípade ďalšími ingredienciami.
  • Ak máte výkonný mixér, nebudete potrebovať nič viac ako trpezlivosť, aby ste dosiahli krémovú konzistenciu masla. Takže mixujte a mixujte.:)
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!