Choď späť
+ porcií

Recept: Lahodná a jednoduchá vegánska sviečkovica

Ak milujete sviečkovicu, ale prestali ste jesť mäso alebo hľadáte alternatívu bez laktózy, máme pre vás skvelý recept.☺️ Buď použijete mäso, alebo našu vegánsku alternatívu.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia40 minút
Celkový čas55 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: vegánska
Kľúčové slovo: sviečkovica na smotane pre vegánov, vegánska sviečkovica, veganské recepty
Servings: 2

Ingredience

Čo budete potrebovať na sviečkovicu bez laktózy:

  • 200 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 10 g petržlenu
  • 1 veľkú cibuľu
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • veľkú hrsť kešu orechov (namočených 30 minút v horúcej vode)
  • 200 ml vody
  • 4 guľky nového korenia
  • 4 bobkové listy
  • čierne korenie
  • citrón
  • soľ

Na sójové kocky:

  • 1 balenie sójových kociek
  • šťavu z jedného citróna
  • 3 – 4 PL sójovej omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej

Na podávanie

  • brusnice
  • knedľa

Pokyny

Ako na prípravu omáčky:

  • Orestujte cibuľu, pridajte na kocky nakrájanú mrkvu, zeler a petržlen.
  • Pridajte zeleninový vývar a korenie. Varte 30 minút.
  • Rozmixujte vopred namočené kešu orechy v 200 ml vody, vytvoríte si tým smotanu.
  • Odoberte bobkový list a nové korenie.
  • Rozmixujte zeleninu s vývarom.
  • Pridajte kešu smotanu a dochuťte citrónom, soľou a čiernym korením.
  • Podávajte s knedľou, mäsom či vami obľúbenou alternatívou mäsa a brusnicami.

Ako pripraviť sójové kocky:

  • Sójové kocky uvarte podľa návodu a potom z nich vyžmýkajte prebytočnú vodu.
  • Naložte ich v oleji, citrónovej šťave, cesnaku a sójovej omáčke.
  • Orestujte ich na panvici alebo opečte v rúre.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!