Choď späť
+ porcií

Recept: Ľahký a zdravý „zemiakový“ šalát z tekvice a bez majonézy

Každý má svoj vlastný recept na zemiakový šalát. My už niekoľko rokov robíme okrem tradičného aj tento z tekvice a kešu majonézy, ktorý sa posledné roky stáva čím ďalej obľúbenejší a mizne aj rýchlejšie ako ten tradičný. Je vhodnou alternatívou pre všetkých, ktorým je z klasického zemiakového šalátu zle alebo chcú nejakú zdravšiu alternatívu.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia30 minút
Celkový čas40 minút
Samozrejme: Šalát
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: bramborový salát, bramborový salát bez majonézy, vegetariánský salát
Servings: 1 misa

Ingredience

  • 3 vajcia
  • 1/2 väčšej tekvice hokkaido alebo maslovej cca 500 – 700 g
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 – 4 kyslé uhorky
  • 1 zelené jablko (Ontario)
  • 4 lyžice kešu majonézy
  • soľ
  • čierne korenie

Pokyny

  • Nakrájajte tekvicu na malé kocky a pečte do mäkka v rúre pri teplote 200 °C približne 10 – 15 minút.
  • Nakrájajte vajcia, uhorky, jablko (môžete so šupkou alebo bez) a cibuľu.
  • Nechajte tekvicu vychladnúť a potom ju prisypte k zvyšku ingrediencií a dochuťte kešu majonézou (recept na blogu), soľou a čiernym korením.
  • Ozdobte šalát vajcom a máte hotovo.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!