Choď späť
+ porcií

Recept: Krémové tekvicové rizoto

Krémové tekvicové rizoto patrí medzi moderné klasiky, ktoré vynikajú jemnou, sladkastou chuťou tekvice a krémovou konzistenciou.
Čas prípravy25 minút
Čas varenia20 minút
Celkový čas45 minút
Samozrejme: Hlavný chod, Obed, Večera
Servings: 2 porcie

Ingredience

  • 300 g guľatozrnnej ryže (napr. arborio alebo carnaroli)
  • 400 g tekvice hokkaido (alebo maslovej)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 150 ml bielého vína
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 60 g parmezánu
  • čerstvý tymian alebo šalvia (alebo sušený tymián)
  • soľ (podľa chuti)
  • čierne korenie (podľa chuti)
  • tekvicové semienka (na ozdobu)

Pokyny

  • Pripravte tekvicové pyré tak, že očistenú a nakrájanú tekvicu pečiete v rúre asi 20 minút pri teplote 200 °C, kým nezmäkne. Potom ju rozmixujte na hladké pyré.
  • Na oleji orestujte cibuľu dozlatista a pridajte prelisovaný cesnak.
  • Pridajte ryžu a miešajte, kým nezosklovatie.
  • Podlejte suchým bielym vínom a nechajte odpariť.
  • Pridajte bylinky a postupne po naberačkách prilievajte vývar, stále premiešavajte, až kým ryža nezmäkne.
  • Vmiešajte tekvicové pyré, dochuťte soľou, korením a pridajte parmezán.
  • Hotové rizoto podávajte posypané parmezánom a tekvicovými semienkami.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!