Choď späť

Recept: Krehké vínové koláčiky

Vianoce sú už za dverami. Ak chcete prekvapiť svojich blízkych netradičným druhom vynikajúceho vianočného pečiva, vyskúšajte krehké vínové koláčiky. Víno je skvelým pomocníkom v kuchyni a výborne sa hodí aj pri pečení koláčikov. Vínové koláčiky majú jemnú lahodnú chuť a tie naše sú naozaj krehké.
Čas prípravy30 minút
Čas varenia15 minút
Celkový čas45 minút
Samozrejme: Vianočné pečivo
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: koláčiky z vínového cesta, krehké vínové koláčiky, vianočné pečivo z vínového cesta, vínové koláčiky
Servings: 0

Ingredience

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 2 žĺtky
  • 5 lyžíc suchého bieleho vína
  • vanilkový extrakt
  • práškový cukor

Pokyny

  • Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme z nich cesto.
  • Cesto necháme odležať aspoň 2 hodiny alebo do druhého dňa.
  • Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm a vykrajujeme z neho jednotlivé koláčiky.
  • Pečieme pri teplote 170 °C približne 15 minút.
  • Ešte teplé koláčiky obalíme v práškovom cukre.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!