Choď späť
+ porcií

Recept: Korenisté škoricové hviezdičky s mandľami a polevou

Škoricové hviezdičky s mandľami a polevou ľahko pripravíte len z piatich surovín a pochutnajú si na nich aj tí, ktorí sa vyhýbajú lepku či laktóze.
Čas prípravy50 minút
Čas varenia25 minút
Celkový čas1 hodina 15 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: škoricové hvizdičky s mandľami
Servings: 2 plechy

Ingredience

  • 2 bielky
  • 300 g mletých nelúpaných mandlí
  • 150 g cukru
  • citrónová nastrúhaná kôra z ½ citróna
  • citrónová šťava (podľa chuti)
  • 1 PL škorice
  • štipka soli

Pokyny

  • Na panvici nasucho opražte mandle. Keď vychladnú, nameľte ich najemno.
  • Z bielkov, štipky soli a cukru vyšľahajte tuhý sneh.
  • Do snehu primiešajte škoricu, citrónovú kôru a mleté mandle, potom vypracujte cesto a nechajte ho hodinu odpočívať v chladničke.
  • Cesto rozvaľkajte na približne 0,5 cm hrubý plát.
  • Vykrojte hviezdičky a preneste ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Z bielkov, práškového cukru a trošky citrónovej šťavy pripravte bielkovú polevu a pred pečením ňou potrite hviezdičky.
  • Nechajte ich chvíľu zaschnúť a pečte približne 25 minút pri teplote 150 °C.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!