Recept: Korenisté škoricové hviezdičky s mandľami a polevou
Škoricové hviezdičky s mandľami a polevou ľahko pripravíte len z piatich surovín a pochutnajú si na nich aj tí, ktorí sa vyhýbajú lepku či laktóze.
Čas prípravy50 minút min
Čas varenia25 minút min
Celkový čas1 hodina hr 15 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: škoricové hvizdičky s mandľami
Servings: 2 plechy
- 2 bielky
- 300 g mletých nelúpaných mandlí
- 150 g cukru
- citrónová nastrúhaná kôra z ½ citróna
- citrónová šťava (podľa chuti)
- 1 PL škorice
- štipka soli
Na panvici nasucho opražte mandle. Keď vychladnú, nameľte ich najemno.
Z bielkov, štipky soli a cukru vyšľahajte tuhý sneh.
Do snehu primiešajte škoricu, citrónovú kôru a mleté mandle, potom vypracujte cesto a nechajte ho hodinu odpočívať v chladničke.
Cesto rozvaľkajte na približne 0,5 cm hrubý plát.
Vykrojte hviezdičky a preneste ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Z bielkov, práškového cukru a trošky citrónovej šťavy pripravte bielkovú polevu a pred pečením ňou potrite hviezdičky.
Nechajte ich chvíľu zaschnúť a pečte približne 25 minút pri teplote 150 °C.