Choď späť
+ porcií

Recept: Jednoduché srbské rizoto (s mäsom aj bez)

Srbské rizoto patrí medzi jednoduché a rýchle recepty, ktoré sa hodia, keď nie je práve veľa času na varenie. Zasýti vás a ľahko pripravíte aj viac porcií.
Čas prípravy20 minút
Čas varenia20 minút
Celkový čas40 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: srbské rizoto
Servings: 4 porcie

Ingredience

  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 500 g mäsa (mleté, kuracie, uvarené sójové)
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL masla alebo ghí
  • 2 hrnčeky jazmínovej ryže (cca 450 g)
  • 300 g zeleniny (mrazená zmes s mrkvou, hráškom a kukuricou)
  • 2 ČL udenej papriky
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 2 ČL soli (podľa chuti)
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 1 PL paprikového krému
  • 3 hrnčeky vody nebo vývaru

Pokyny

  • Na drobno nakrájanú cibuľu orestujte na zmesi oleja a masla.
  • Pridajte cesnak a mäso spolu s korením.
  • Pridajte zeleninu a paradajkový pretlak spolu s paprikovým krémom.
  • Do zmesi pridajte ryžu a chvíľu všetko spolu orestujte.
  • Celú zmes zalejte vodou alebo vývarom a nechajte variť, kým ryža nezmäkne.
  • Do uvareného rizota vmiešajte strúhaný syr a môžete podávať.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!