Recept: Jednoduché srbské rizoto (s mäsom aj bez)
Srbské rizoto patrí medzi jednoduché a rýchle recepty, ktoré sa hodia, keď nie je práve veľa času na varenie. Zasýti vás a ľahko pripravíte aj viac porcií.
Čas prípravy 20 minút min
Čas varenia 20 minút min
Celkový čas 40 minút min
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: srbské rizoto
Servings: 4 porcie
1 cibuľa 2 strúčiky prelisovaného cesnaku 500 g mäsa (mleté, kuracie, uvarené sójové) 2 PL olivového oleja 2 PL masla alebo ghí 2 hrnčeky jazmínovej ryže (cca 450 g) 300 g zeleniny (mrazená zmes s mrkvou, hráškom a kukuricou) 2 ČL udenej papriky 1 ČL čierneho korenia 2 ČL soli (podľa chuti) 2 PL paradajkového pretlaku 1 PL paprikového krému 3 hrnčeky vody nebo vývaru
Na drobno nakrájanú cibuľu orestujte na zmesi oleja a masla.
Pridajte cesnak a mäso spolu s korením.
Pridajte zeleninu a paradajkový pretlak spolu s paprikovým krémom.
Do zmesi pridajte ryžu a chvíľu všetko spolu orestujte.
Celú zmes zalejte vodou alebo vývarom a nechajte variť, kým ryža nezmäkne.
Do uvareného rizota vmiešajte strúhaný syr a môžete podávať.