Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
4.80 z 10 hlasů

Recept: Hrášková polievka s kešu

Hrášková polievka s kešu orechmi je vynikajúca a zdravá krémová polievka, ktorú pripravíte za 30 minút. Hrachová polievka bez smotany je nielen zdravá, ale aj zasýti a dodá vášmu telu poriadnu porciu vlákniny.
Čas prípravy30 minút
Čas varenia20 minút
Celkový čas50 minút
Samozrejme: Polievka
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: hrášková polévka, polévka z hrášku
Servings: 4 porcie

Ingredience

  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 cibule nakrájané nadrobno
  • hrsť bazalky
  • bobkový list
  • 4 strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky
  • soľ
  • 2 šálky naturálnych kešu orechov
  • 1 lyžička drvených čili vločiek/červenej papriky
  • 1 lyžica sušeného droždia
  • 800 g mrazeného hrášku
  • píniové oriešky
  • čerstvá bazalka

Pokyny

  • Orestujeme cibuľku na olivovom oleji dozlatista, pridáme cesnak a restujeme ďalšie 2 – 3 minúty.
  • Pridáme zmrazený hrášok a necháme rozpustiť.
  • Zalejeme horúcou vodou alebo zeleninovým vývarom, pridáme soľ, bobkový list, bazalku a privedieme do varu.
  • Hráškovú polievku varíme 15 – 20 minút.
  • Vyberieme bobkový list.
  • Pridáme kešu oriešky a obsah v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérom do hladkého krému, dochutíme sušeným droždím, červenou paprikou (alebo chilli vločkami) a čerstvo mletým čiernym korením.
  • Podľa potreby polievku dosolíme a krátko prehrejeme.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!