Máte radi nátierky, na ktorých si nielen pochutnáte, ale ktoré vás aj zasýtia a sú zdravé? Naša falošná škvarková nátierka z pohánky je rýchla a vynikajúca.
Samozrejme: Hlavný chod
Kľúčové slovo: falošná škvarková nátierka z pohánky, nátierka z pohánky
Prepláchnutú pohánku varte približne 5 minút v osolenej vode v pomere 1 : 2.
Uvarenú pohánku nechajte ešte pod pokrievkou odpočívať asi 20 minút, aby poriadne zmäkla a nasala vodu.
Na oleji opražte dozlatista najemno nakrájanú cibuľku spolu s cesnakom.
V mise zmiešajte vychladnutú pohánku s osmaženou cibuľou a cesnakom. Pridajte horčicu, najemno nakrájanú uhorku a dochuťte majoránkou, soľou a korením.
Zmes zľahka rozmixujte tyčovým mixérom a dajte vychladiť do chladničky.
Podávajte pohánkovú nátierku natretú na chlebe s najemno nasekanou pažítkou alebo jarnou cibuľkou.