Cukor s vajcami vyšľahajte do krémovej peny (približne 5 minút šľahania).
Vo vodnom kúpeli s teplotou približne 45 °C rozpustite čokoládu spolu s maslom, pričom hmotu neustále miešajte.
Rozpustenú čokoládu s maslom pomaly primiešavajte do vyšľahanej zmesi, kým sa obe zložky nespoja.
Pridajte múku s kakaom, štipku soli a vanilkový extrakt a cesto mixujte, kým sa všetko nespojí.
Cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vyšľahajte smotanu na šľahanie s citrónovou šťavou a čakankovým sirupom.
K smotane pridajte tvaroh a čerstvý syr a vyšľahajte do krému na cheesecake.
Krém lyžicou rovnomerne naneste na cesto na plechu.
Stierkou pomalými pohybmi vytvorte mramorovanú mozaiku.
Pečte pri teplote 200 °C približne 25 až 30 minút, kým nezačne hnednúť svetlý krém.