Choď späť
+ porcií

Recept: Cheesecake brownies s tvarohom na plech

Spojením lahodkej chuti belgickej čokolády v brownies s krémom do cheesecaku získate vynikajúci dezert, ktorý si zamiluje každý. Recept na cheesecake brownies s tvarohom na plech je jednoduchý a zvládne ho pripraviť naozaj každý.
Čas prípravy20 minút
Čas varenia30 minút
Celkový čas50 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: americká
Kľúčové slovo: brownies na plech, cheesecake brownies, cheesecake brownies s tvarohom
Servings: 1 plech

Ingredience

Cesto

  • 180 g hladkej múky
  • 200 g masla alebo ghí
  • 350 g horkej čokolády
  • 4 vajcia
  • 180 g trstinového cukru
  • 50 g kakaa
  • štipka soli
  • vanilka

Krém na cheesecake

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 200 g čerstvého syra
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • citrónová šťava
  • 1 lyžica čakankového sirupu

Pokyny

  • Cukor s vajcami vyšľahajte do krémovej peny (približne 5 minút šľahania).
  • Vo vodnom kúpeli s teplotou približne 45 °C rozpustite čokoládu spolu s maslom, pričom hmotu neustále miešajte.
  • Rozpustenú čokoládu s maslom pomaly primiešavajte do vyšľahanej zmesi, kým sa obe zložky nespoja.
  • Pridajte múku s kakaom, štipku soli a vanilkový extrakt a cesto mixujte, kým sa všetko nespojí.
  • Cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Vyšľahajte smotanu na šľahanie s citrónovou šťavou a čakankovým sirupom.
  • K smotane pridajte tvaroh a čerstvý syr a vyšľahajte do krému na cheesecake.
  • Krém lyžicou rovnomerne naneste na cesto na plechu.
  • Stierkou pomalými pohybmi vytvorte mramorovanú mozaiku.
  • Pečte pri teplote 200 °C približne 25 až 30 minút, kým nezačne hnednúť svetlý krém.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!