Recept: Babičkina hubová polievka
Babičkina hubová polievka patrí medzi tie klasiky, ktoré nikdy neomrzia. Vonia lesom, zahreje, zasýti a pripomenie, aké výnimočné dokážu byť obyčajné suroviny.
Čas prípravy 15 minút min
Čas varenia 20 minút min
Celkový čas 35 minút min
Samozrejme: Hlavný chod, Obed, Polievka, Večera
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: hubová polievka
Servings: 0
3 hrsti sušených húb (alebo čerstvých) 1 l zaleninového vývaru 150 ml rastlinnej smotany 3 menšie zemiaky 2 mrkvy 1 petržlen 2 stonky zeleru 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 2 PL ghí 1 PL špaldovej múky 1 ČL rasce 1 ČL majoránky 1/2 ČL rozmarínu 4 guľky nového korenia 2 bobkové listy soľ čierne korenie čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu) tekvicové semienka (na ozdobu)
Najprv namočte sušené huby do litra horúcej vody.
V hrnci rozohrejte ghí a orestujte na ňom na jemno nakrájanú cibuľku.
Pridajte korenie, aby sa rozvoňalo, zaprášte múkou a podlejte trochou vody.
Pridajte nakrájanú zeleninu a pretlačený cesnak.
Namočené huby pridajte aj s výluhom (s vodou, v ktorej boli namočené).
Zalejte zeleninovým vývarom.
Osoľte, okoreňte podľa chuti a polievku občas premiešajte.
Varíme, kým zelenina nezmäkne, približne 20 minút.
Na záver pridajte smotanu, dochuťte, prehrejte, ale už nevarte.
Hotovú polievku posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a tekvicovými semienkami.