Choď späť

Recept: Babičkina hubová polievka

Babičkina hubová polievka patrí medzi tie klasiky, ktoré nikdy neomrzia. Vonia lesom, zahreje, zasýti a pripomenie, aké výnimočné dokážu byť obyčajné suroviny.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia20 minút
Celkový čas35 minút
Samozrejme: Hlavný chod, Obed, Polievka, Večera
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: hubová polievka
Servings: 0

Ingredience

  • 3 hrsti sušených húb (alebo čerstvých)
  • 1 l zaleninového vývaru
  • 150 ml rastlinnej smotany
  • 3 menšie zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 2 stonky zeleru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL ghí
  • 1 PL špaldovej múky
  • 1 ČL rasce
  • 1 ČL majoránky
  • 1/2 ČL rozmarínu
  • 4 guľky nového korenia
  • 2 bobkové listy
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)
  • tekvicové semienka (na ozdobu)

Pokyny

  • Najprv namočte sušené huby do litra horúcej vody.
  • V hrnci rozohrejte ghí a orestujte na ňom na jemno nakrájanú cibuľku.
  • Pridajte korenie, aby sa rozvoňalo, zaprášte múkou a podlejte trochou vody.
  • Pridajte nakrájanú zeleninu a pretlačený cesnak.
  • Namočené huby pridajte aj s výluhom (s vodou, v ktorej boli namočené).
  • Zalejte zeleninovým vývarom.
  • Osoľte, okoreňte podľa chuti a polievku občas premiešajte.
  • Varíme, kým zelenina nezmäkne, približne 20 minút.
  • Na záver pridajte smotanu, dochuťte, prehrejte, ale už nevarte.
  • Hotovú polievku posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a tekvicovými semienkami.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!