Recept: Ázijské kari rizoto z quinoy so zeleninou
Poznáte rizoto z quinoy? Pripravili sme pre vás vynikajúci a rýchly recept na ázijské kari rizoto z quinoy so zeleninou podávané s opečeným tofu.
Čas prípravy10 minút min
Čas varenia20 minút min
Celkový čas30 minút min
Servings: 2 porcie
- 2/3 hrnčeka bielej quinoy
- 1,5 hrnčeka zeleninového vývaru
- 1 PL kokosového oleja
- 200 g marinovaného tofu
- 1 cibuľa (nakrájaná najemno)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 ČL mletého koriandra
- 1/2 ČL kurkumy
- 1 ČL kari korenia
- 1/2 ČL mletého zázvoru
- soľ (podľa chuti)
- 1 hrsť kukurice
- 1 hrsť fazuľových strukov
- 1 väčšia mrkva (nastrúhaná najemno)
- sezamové semienka (na posypanie)
Na kokosovom oleji osmažte do zlatista najemno nakrájanú cibuľu a pridajte nakrájaný cesnak a kari korenie.
Prisypte suchú, neuvarenú quinou, osoľte, pridajte kurkumu a mletý koriander a zľahka orestujte.
Pridajte kukuricu a fazuľové struky a zalejte zeleninovým vývarom.
Keď quinoa začne vrieť, varte na miernom ohni 15 – 20 minút.
Vedľa na panvici si do chrumkava osmažte marinované tofu nakrájané na kocky.
Quinou zmiešajte s tofu, posypte čiernym sezamom a podávajte.