Choď späť
+ porcií

Recept: Ázijské kari rizoto z quinoy so zeleninou

Poznáte rizoto z quinoy? Pripravili sme pre vás vynikajúci a rýchly recept na ázijské kari rizoto z quinoy so zeleninou podávané s opečeným tofu.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia20 minút
Celkový čas30 minút
Servings: 2 porcie

Ingredience

  • 2/3 hrnčeka bielej quinoy
  • 1,5 hrnčeka zeleninového vývaru
  • 1 PL kokosového oleja
  • 200 g marinovaného tofu
  • 1 cibuľa (nakrájaná najemno)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 ČL mletého koriandra
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1 ČL kari korenia
  • 1/2 ČL mletého zázvoru
  • soľ (podľa chuti)
  • 1 hrsť kukurice
  • 1 hrsť fazuľových strukov
  • 1 väčšia mrkva (nastrúhaná najemno)
  • sezamové semienka (na posypanie)

Pokyny

  • Na kokosovom oleji osmažte do zlatista najemno nakrájanú cibuľu a pridajte nakrájaný cesnak a kari korenie.
  • Prisypte suchú, neuvarenú quinou, osoľte, pridajte kurkumu a mletý koriander a zľahka orestujte.
  • Pridajte kukuricu a fazuľové struky a zalejte zeleninovým vývarom.
  • Keď quinoa začne vrieť, varte na miernom ohni 15 – 20 minút.
  • Vedľa na panvici si do chrumkava osmažte marinované tofu nakrájané na kocky.
  • Quinou zmiešajte s tofu, posypte čiernym sezamom a podávajte.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!