Choď späť
+ porcií

Pravé išelské tortičky s orechovou náplňou

Pravé išelské tortičky s orechovou náplňou spájajú jemné kakaové cesto s bohatou orechovou náplňou a sú ideálne na vianočnú tabuľu.
Čas prípravy45 minút
Čas varenia8 minút
Samozrejme: Vianočné pečivo
Kľúčové slovo: pravé išelské tortičky s orechovou náplňou
Servings: 40 kusov

Ingredience

  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžica prírodného kakaa
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 100 g masla
  • 2 žĺtky
  • 50 g mletých vlašských orechov na náplň
  • 50 g práškového cukru na náplň
  • 50 g masla na náplň
  • 2 lyžice rumu na náplň
  • čokoláda na zdobenie
  • celé vlašské orechy na zdobenie

Pokyny

  • Múku, cukor a kakao preosejte do misy.
  • Pridajte zmäknuté maslo, žĺtky a jemne mleté orechy.
  • Vypracujte hladké cesto a dajte ho do chladničky odležať, ideálne cez noc.
  • Na druhý deň cesto vyvaľkajte a vykrajujte malé kolieska.
  • Pečte pri teplote 170 °C približne 8 minút.
  • Pripravte orechovú náplň. Zmiešajte 50 g mletých vlašských orechov, 50 g práškového cukru a 50 g masla do hladkej hmoty a pridajte 2 lyžice rumu.
  • Náplň naneste na polovicu upečených koliesok a prikryte druhou polovicou. Dajte stuhnúť do chladu približne na 30 minút.
  • Rozpustite čokoládu a hotové tortičky v nej namáčajte, hneď ich ozdobte vlašským orechom. Tortičky opäť dajte do chladu stuhnúť a máte hotovo.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!