Choď späť
+ porcií

Pivný závin

Jablká sú obľúbeným sezónnym ovocím, z ktorých sa pečú koláče a nesmú chýbať ani v obľúbenom závine.
Čas prípravy30 minút
Čas varenia30 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: jablkový závin, pivný závin, závin
Servings: 4

Ingredience

  • 3 lyžice strúhanky
  • 2 jablká
  • 1 hrsť orechov
  • 1 pohárik rumu
  • škorica
  • 1 vajce na potretie
  • múka na podsypanie

Pokyny

  • Najskôr si hrozienka namočte do rumu. Zo zmäknutého masla, múky a piva vypracujte rukami cesto – pivo pridávajte postupne. Ak by cesto veľmi lepilo, môžete pridať ešte trochu múky. Každá múka pracuje trochu inak, preto sa množstvo môže líšiť o pár gramov.
  • Cesto nechajte odpočívať 20 minút pod nahriatou miskou – tým docielite jemnejšie a vláčnejšie cesto.
  • Orechy nasekajte na menšie kúsky, jablká postrúhajte a zmiešajte s hrozienkami. Ak máte kyslé jablká, môžete pridať trochu cukru, väčšinou však nie je potrebné dosladzovať.
  • Z cesta vyvaľkajte tenký plát – ak máte radi chrumkavejšie cesto, môžete nechať plát hrubší. Na cesto najskôr nasypte strúhanku, ktorá zabráni vytiekaniu šťavy z jabĺk a zároveň zachová chrumkavosť cesta. Potom pridajte zmes jabĺk, hrozienok a orechov a nakoniec posypte škoricou.
  • Závin zabaľte a položte na papier na pečenie. Pečte približne 30 minút pri teplote 170 °C. Po upečení môžete závin nakrájať a posypať práškovým cukrom.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!