Najskôr si hrozienka namočte do rumu. Zo zmäknutého masla, múky a piva vypracujte rukami cesto – pivo pridávajte postupne. Ak by cesto veľmi lepilo, môžete pridať ešte trochu múky. Každá múka pracuje trochu inak, preto sa množstvo môže líšiť o pár gramov.
Cesto nechajte odpočívať 20 minút pod nahriatou miskou – tým docielite jemnejšie a vláčnejšie cesto.
Orechy nasekajte na menšie kúsky, jablká postrúhajte a zmiešajte s hrozienkami. Ak máte kyslé jablká, môžete pridať trochu cukru, väčšinou však nie je potrebné dosladzovať.
Z cesta vyvaľkajte tenký plát – ak máte radi chrumkavejšie cesto, môžete nechať plát hrubší. Na cesto najskôr nasypte strúhanku, ktorá zabráni vytiekaniu šťavy z jabĺk a zároveň zachová chrumkavosť cesta. Potom pridajte zmes jabĺk, hrozienok a orechov a nakoniec posypte škoricou.
Závin zabaľte a položte na papier na pečenie. Pečte približne 30 minút pri teplote 170 °C. Po upečení môžete závin nakrájať a posypať práškovým cukrom.