Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
4.91 z 10 hlasů

Nízkosacharidový francúzsky mandľový koláč

Hľadáte zdravý koláč bez cukru? Upečte si tradičný francúzsky mandľový koláč, ktorý si zamilujete. Je ľahký a najlepšie chutí s čerstvými lesnými plodmi alebo s ovocnou marmeládou.
Čas varenia50 minút
Celkový čas50 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: low-carb
Servings: 1 koláč

Ingredience

Korpus

  • 1 a 1/3 hrnčeka mandľovej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky kokosovej múky
  • 1,5 lyžece studenej vody

Ingrediencie na náplň

  • 2,5 šálky mandlí na plátky
  • 1/2 šálky sladidlá podľa vášho stravovania
  • 1/4 šálky vaječných bielkov
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • čerstvé lesné plody alebo ovocný džem na podávanie

Pokyny

  • Predhrejte rúru na 175 °C. V kuchynskom robote pripravte cesto na korpus a rozprestrite ho na dno koláčovej formy.
  • Mixujte 2 šálky lúpaných mandlí a sladidlo 5 minút a občas zoškrabte po stranách. Pridajte bielky a vanilkový extrakt.
  • Spracovávajte, kým sa hmota nespojí a nezíska konzistenciu arašidového masla. Cesto rozotrite na pripravený korpus.
  • Posypte mandľami a jemne ich pritlačte. Pečte 20 minút dozlatista.
  • Pred odstránením bokov formy nechajte úplne vychladnúť. Podávajte s čerstvými lesnými plodmi alebo džemom.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!