Nízkosacharidový francúzsky mandľový koláč
Hľadáte zdravý koláč bez cukru? Upečte si tradičný francúzsky mandľový koláč, ktorý si zamilujete. Je ľahký a najlepšie chutí s čerstvými lesnými plodmi alebo s ovocnou marmeládou.
Čas varenia 50 minút min
Celkový čas 50 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: low-carb
Servings: 1 koláč
Korpus 1 a 1/3 hrnčeka mandľovej múky 1 a 1/2 lyžičky kokosovej múky 1,5 lyžece studenej vody Ingrediencie na náplň 2,5 šálky mandlí na plátky 1/2 šálky sladidlá podľa vášho stravovania 1/4 šálky vaječných bielkov 1 lyžička vanilkového extraktu čerstvé lesné plody alebo ovocný džem na podávanie
Predhrejte rúru na 175 °C. V kuchynskom robote pripravte cesto na korpus a rozprestrite ho na dno koláčovej formy.
Mixujte 2 šálky lúpaných mandlí a sladidlo 5 minút a občas zoškrabte po stranách. Pridajte bielky a vanilkový extrakt.
Spracovávajte, kým sa hmota nespojí a nezíska konzistenciu arašidového masla. Cesto rozotrite na pripravený korpus.
Posypte mandľami a jemne ich pritlačte. Pečte 20 minút dozlatista.
Pred odstránením bokov formy nechajte úplne vychladnúť. Podávajte s čerstvými lesnými plodmi alebo džemom.