Predhrejte si rúru na 180 °C.
V malom hrnci rozpustite mozzarelu a ricottu na nízkom plameni – zmes nesmie bublať.
Stiahnite z platne a vmiešajte vajíčko. Pridajte mandľovú múku a prášok do pečiva. Vytvorte zo zmesi cesto a rozdeľte ho na cca 6 guliek.
Z každej guľky vytvorte čo najtenšiu placku, ktorú neskôr budete rolovať.
Medzitým si urobte náplň. Rozpustite kokosový olej, vmiešajte sladidlo a škoricu. Touto zmesou potrite všetkých 6 placiek.
Každú placku zrolujte a prekrojte napoly. Teraz máte 12 škoricových slimákov, ktoré vložte na papier na pečenie a nechajte piecť v predhriatej rúre 20 minút.
Zatiaľ čo sa slimáky pečú, vytvorte si polevu. Zmiešajte ricottu, jogurt, sladidlo a vanilkový extrakt. Teplé slimáky potrite polevou pred servírovaním.