Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
4.72 z 7 hlasů

Nízkosacharidové mini škoricové slimáky z mandľovej múky

Kombinácia lahodnej škoricovej chuti s mäkkým a nadýchaným cestom z mandľovej múky, mozzarelly a ricotty. Skúste aj vy rýchly olovrant v podobe škoricových slimákov bez kysnutia.
Čas prípravy20 minút
Čas varenia20 minút
Celkový čas40 minút
Servings: 12 slimákov

Ingredience

  • 175 g mozzarelly
  • 200 g mandľovej múky
  • 2 lyžice ricotty
  • 1 vajíčko
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 2 lyžice sladidla
  • 1 lyžička gréckeho jogurtu
  • 2 kvapky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička mletej škorice

Pokyny

  • Predhrejte si rúru na 180 °C.
  • V malom hrnci rozpustite mozzarelu a ricottu na nízkom plameni – zmes nesmie bublať.
  • Stiahnite z platne a vmiešajte vajíčko. Pridajte mandľovú múku a prášok do pečiva. Vytvorte zo zmesi cesto a rozdeľte ho na cca 6 guliek.
  • Z každej guľky vytvorte čo najtenšiu placku, ktorú neskôr budete rolovať.
  • Medzitým si urobte náplň. Rozpustite kokosový olej, vmiešajte sladidlo a škoricu. Touto zmesou potrite všetkých 6 placiek.
  • Každú placku zrolujte a prekrojte napoly. Teraz máte 12 škoricových slimákov, ktoré vložte na papier na pečenie a nechajte piecť v predhriatej rúre 20 minút.
  • Zatiaľ čo sa slimáky pečú, vytvorte si polevu. Zmiešajte ricottu, jogurt, sladidlo a vanilkový extrakt. Teplé slimáky potrite polevou pred servírovaním.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!