Neuveriteľne dobrá hrášková nátierka s mätou (vegánska)
Hrášková nátierka s mätou: Keď sa sladký hrášok zamiluje do divokej mäty. Krémová, svieža a taká návyková, že ju budete tajne ujedať priamo z chladničky. Zbohom, paštéty – toto je nátierková revolúcia!
Čas prípravy15 minútmin
Samozrejme: Nátierka
Kuchyňa: česká, grécka
Kľúčové slovo: hrášková nátierka, kešunéza, nátierka, nátierka z kešu
Najprv pripravte kešunézu. Namočte kešu orechy do horúcej vody minimálne na 5 minút. Zlejte a prepláchnite.
V mixéri alebo food procesore rozmixujte kešu orechy s vodou, citrónovou šťavou, horčicou, octom a sušeným cesnakom do hladka. Tým máte hotovú kešunézu.
Pridajte hrášok (môže byť aj rozmrazený) a krátko premixujte podľa preferovanej konzistencie – môžete nechať malé kúsky alebo len hrášok roztlačiť vidličkou.
Dochuťte nasekanou mätou, gréckymi bylinkami, limetkou a soľou.
Na suchej panvici opražte píniové oriešky do zlatista.
Hotovú nátierku podávajte a ozdobte opraženými píniovými orieškami.