Choď späť

Neuveriteľne dobrá hrášková nátierka s mätou (vegánska)

Hrášková nátierka s mätou: Keď sa sladký hrášok zamiluje do divokej mäty. Krémová, svieža a taká návyková, že ju budete tajne ujedať priamo z chladničky. Zbohom, paštéty – toto je nátierková revolúcia!
Čas prípravy15 minút
Samozrejme: Nátierka
Kuchyňa: česká, grécka
Kľúčové slovo: hrášková nátierka, kešunéza, nátierka, nátierka z kešu
Servings: 0

Ingredience

Nátierka

  • 2 šálky mrazeného hrášku
  • 1 hrsť čerstvej mäty
  • grécky bylinky (množstvo podľa chuti)
  • limetka (podľa chuti)
  • soľ (podľa chuti)
  • 1/4 šálky píniových orieškov na ozdobu (možno vynechať)

Kešunéza

  • 1/2 šálky vody
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 šálka kešu (namočených v horúcej vode)
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL horčice
  • 1 PL jablčného octu
  • soľ a čierne korenie (podľa chuti)

Pokyny

  • Najprv pripravte kešunézu. Namočte kešu orechy do horúcej vody minimálne na 5 minút. Zlejte a prepláchnite.
  • V mixéri alebo food procesore rozmixujte kešu orechy s vodou, citrónovou šťavou, horčicou, octom a sušeným cesnakom do hladka. Tým máte hotovú kešunézu.
  • Pridajte hrášok (môže byť aj rozmrazený) a krátko premixujte podľa preferovanej konzistencie – môžete nechať malé kúsky alebo len hrášok roztlačiť vidličkou.
  • Dochuťte nasekanou mätou, gréckymi bylinkami, limetkou a soľou.
  • Na suchej panvici opražte píniové oriešky do zlatista.
  • Hotovú nátierku podávajte a ozdobte opraženými píniovými orieškami.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!