Choď späť
nejlepší ořechová bábovka
Vytlačiť recept
5 z 4 hlasů

Najvláčnejšia hrnčeková orechová bábovka

Najlepší recept na orechovú bábovku, ktorú si zamilujete. Je vláčna a voňavá, ale hlavne jednoduchá a rýchla.
Servings: 0

Ingredience

  • 3 hrnčeky hladkej špaldovej múky
  • 1,5 hrnčeka lieskových orechov alebo iných (cca 250 g)
  • 0,5 hrnčeka cukru (ak radi sladíte tak 1 – 1,5)
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 PL vanilkového extraktu z pravej vanilky (možno nahradiť vanilkovým cukrom)
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička citronovej kôry

Pokyny

  • Predhrejte rúru na 165 °C.
  • Vo veľkej mise vyšľahajte 0,5 hrnčeka cukru spolu s vajíčkami.
  • V druhej mise zmiešajte 3 hrnčeky hladkej špaldovej múky, 1 prášok do pečiva, 1,5 hrnčeka najemno nasekaných lieskových orechov (alebo iných orechov) a 1 lyžičku škorice a citrónovú kôru.
  • Do zmesi vajec a cukru postupne pridajte 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček oleja a 2 PL vanilkového extraktu a miešajte, kým nebudú všetky ingrediencie dobre zmiešané.
  • Postupne pridajte zmes múky s orechmi do tekutej zmesi a miešajte, kým nebudú všetky ingrediencie dobre prepojené.
  • Vymažte formu na bábovku a nalejte do nej pripravené cesto.
  • Bábovku pečte približne 50 – 60 minút. Počas prvých 30 minút pečenia rúru neotvárajte, aby bábovka neklesla.
  • Otestujte špajdľou, či je bábovka upečená.
  • Vyberte bábovku z rúry a nechajte ju vychladnúť. Potom ju vyklopte.
  • Po vyklopení a vychladnutí ju môžete pocukrovať.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!