Predhrejte rúru na 165 °C.
Vo veľkej mise vyšľahajte 0,5 hrnčeka cukru spolu s vajíčkami.
V druhej mise zmiešajte 3 hrnčeky hladkej špaldovej múky, 1 prášok do pečiva, 1,5 hrnčeka najemno nasekaných lieskových orechov (alebo iných orechov) a 1 lyžičku škorice a citrónovú kôru.
Do zmesi vajec a cukru postupne pridajte 2 hrnčeky mlieka, 1 hrnček oleja a 2 PL vanilkového extraktu a miešajte, kým nebudú všetky ingrediencie dobre zmiešané.
Postupne pridajte zmes múky s orechmi do tekutej zmesi a miešajte, kým nebudú všetky ingrediencie dobre prepojené.
Vymažte formu na bábovku a nalejte do nej pripravené cesto.
Bábovku pečte približne 50 – 60 minút. Počas prvých 30 minút pečenia rúru neotvárajte, aby bábovka neklesla.
Otestujte špajdľou, či je bábovka upečená.
Vyberte bábovku z rúry a nechajte ju vychladnúť. Potom ju vyklopte.
Po vyklopení a vychladnutí ju môžete pocukrovať.