Vlašské orechy rozmixujte, odvážte požadované množstvo a vložte do veľkej misy.
Pridajte preosiaty práškový cukor, hladkú múku a kakao alebo kakaový prášok.
Všetky sypké suroviny dôkladne premiešajte.
K sypkým surovinám pridajte sadlo, rozkrájajte ju na menšie kúsky a rukami vypracujte cesto do tvárnej hmoty.
Vypracované cesto nechajte odpočívať v chlade približne 10 minút.
Odpočaté cesto rozdeľte na štyri diely. Každý diel vyvaľkajte na 30 cm dlhého „hada“ a rozkrájajte ho na kúsky veľké približne 1,5 cm. Z týchto kúskov postupne vytvarujte guľky, poukladajte ich na plech a do stredu každej spravte malíčkom jamku.
Sádlovky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry.
Pečte pri 180 °C približne 10 minút.
Po upečení nechajte sádlovky vychladnúť a potom ich začnite zdobiť. Jamku potrite lekvárom a vložte do nej lieskový oriešok, mandľu alebo kandizované ovocie podľa chuti.
Hotové sádlovky nechajte odležať v chlade približne 7 dní, aby sa lekvár vsiakol a sádlovky jemne zmäkli.