Choď späť
+ porcií

Najlepšia zdravá maková bábovka

Ak milujete mak, určite vám bude chutiť naša maková bábovka. Táto bábovka je extrémne rýchla na prípravu a navyše je aj zdravá a vhodná pre vegánov.
Čas prípravy20 minút
Čas varenia40 minút
Celkový čas1 hodina
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: bábovka s mákem, maková bábovka, zdravá maková bábovka
Servings: 1 bábovka

Ingredience

Suché ingrediencie

  • 200 g maku
  • 150 g polohrubej múky
  • 150 g špaldovej múky
  • 2 lyžice vanilkového extraktu
  • 1 kypriaci prášok
  • štipka soli

Mokré ingrediencie

Na polevu

  • 70 g práškového cukru
  • citrónová šťava

Pokyny

  • Z ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré prelejeme do bábovkovej formy.
  • Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 minút.
  • Bábovku vyberieme a necháme 15 minút minút odpočinúť vo forme a potom opatrne vyklopíme na tanier.
  • Pripravíme polevu tak, že do práškového cukru začneme po lyžičkách pridávať citrónovú šťavu, kým vznikne požadovaná konzistencia. Počkáme až bábovka vychladne a prelejeme ju polevou.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!