Najlepšia vláčna mrkvová bábovka s jablkami a orechmi
Zdravšia alternatíva tradičnej bábovky, ktorá vonia po škorici a kokose. Mrkvová bábovka s jablkami a orechmi je dokonale vláčna a sladká.
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: bábovka, mrkvová bábovka, mrkvová bábovka recept
Servings: 0
- 300 g hladkej múky
- 300 g nastrúhaných jabĺk
- 100 g nastrúhanej mrkvy
- 5 – 10 PL javorového sirupu (možno použiť aj med alebo čakankový sirup, len to zmení chuť bábovky)
- šťava z 1/2 citróna
- 3 vajcia
- 1 PL vanilkového extraktu
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
- 1 ČL škorice
- 1/2 ČL mletého zázvoru
- 1/4 ČL kardamónu
- 150 g kokosového mlieka Real Thai
- 100 ml kokosového oleja
- hrsť nahrubo nasekaných vlašských alebo pekanových orechov
- hrsť hrozienok
- olej na vymastanie formy
Nastrúhame jablká a mrkvu, nevytláčame šťavu!
Vo veľkej mise zmiešame vajcia, kokosové mlieko, citrónovú šťavu a korenie.
Postupne pridávame jablká, mrkvu, štipku soli, vanilkový extrakt, kokosový olej, orechy, hrozienka, múku a prášok do pečiva.
Všetko dôkladne premiešame a nalejeme do vopred vymastenej formy na bábovku.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 175 °C približne 50 – 70 minút. Pred vybratím bábovky z rúry vykonáme test špajdľou.