Choď späť

Najlepšia vláčna mrkvová bábovka s jablkami a orechmi

Zdravšia alternatíva tradičnej bábovky, ktorá vonia po škorici a kokose. Mrkvová bábovka s jablkami a orechmi je dokonale vláčna a sladká.
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: bábovka, mrkvová bábovka, mrkvová bábovka recept
Servings: 0

Vybavenie

  • forma na bábovku

Ingredience

  • 300 g hladkej múky
  • 300 g nastrúhaných jabĺk
  • 100 g nastrúhanej mrkvy
  • 5 – 10 PL javorového sirupu (možno použiť aj med alebo čakankový sirup, len to zmení chuť bábovky)
  • šťava z 1/2 citróna
  • 3 vajcia
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 1/2 ČL mletého zázvoru
  • 1/4 ČL kardamónu
  • 150 g kokosového mlieka Real Thai
  • 100 ml kokosového oleja
  • hrsť nahrubo nasekaných vlašských alebo pekanových orechov
  • hrsť hrozienok
  • olej na vymastanie formy

Pokyny

  • Nastrúhame jablká a mrkvu, nevytláčame šťavu!
  • Vo veľkej mise zmiešame vajcia, kokosové mlieko, citrónovú šťavu a korenie.
  • Postupne pridávame jablká, mrkvu, štipku soli, vanilkový extrakt, kokosový olej, orechy, hrozienka, múku a prášok do pečiva.
  • Všetko dôkladne premiešame a nalejeme do vopred vymastenej formy na bábovku.
  • Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 175 °C približne 50 – 70 minút. Pred vybratím bábovky z rúry vykonáme test špajdľou.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!