Uvarte vajcia natvrdo. Dajte ich do hrnca so studenou vodou, priveďte do varu a varte 10 – 15 minút podľa veľkosti vajec. Potom ich okamžite schlaďte v studenej vode.
Namočte kešu na 5 minút do horúcej vody, aby zmäkli.
Do mixéra vložte všetky ingrediencie na kešunézu spolu s časťou vody a mixujte do hladka. Ak je zmes príliš hustá, pridávajte postupne viac vody, až dosiahnete konzistenciu podobnú majonéze.
Ochutnajte kešunézu a podľa potreby dochuťte jablčným octom, horčicou, soľou alebo citrónovou šťavou.
Olúpte vajcia a roztlačte ich vidličkou v miske. Nechajte aj menšie kúsky pre zaujímavejšiu textúru.
Zmiešajte vajcia s kešunézou – množstvo prispôsobte podľa toho, ako veľmi krémovú nátierku chcete. Začnite s menším množstvom a postupne pridávajte.
Dochutťe horčicou a soľou podľa chuti.
Pred podávaním posypte najemno nakrájanou jarnou cibuľkou alebo pažítkou.