Choď späť

Najlepšia vajíčková nátierka bez majonézy – krémová a zdravá

Hľadáte dokonalú vajíčkovku nátierku bez majonézy? Túto budete milovať. Je zdravšia, chutnejšia a bez majonézy, z ktorej by vám mohlo byť zle.
Samozrejme: Nátierka
Servings: 0

Ingredience

  • 6 vajec (uvarených natvrdo – 10 až 15 minút)
  • 1 hrnček naturálnych kešu orechov (alebo kešu masla)
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL jablčného octu
  • 1 – 2 PL horčice
  • 1 PL sušeného cesnaku
  • soľ podľa chuti
  • 1/2 hrnčeka vody

Pokyny

  • Uvarte vajcia natvrdo. Dajte ich do hrnca so studenou vodou, priveďte do varu a varte 10 – 15 minút podľa veľkosti vajec. Potom ich okamžite schlaďte v studenej vode.
  • Namočte kešu na 5 minút do horúcej vody, aby zmäkli.
  • Do mixéra vložte všetky ingrediencie na kešunézu spolu s časťou vody a mixujte do hladka. Ak je zmes príliš hustá, pridávajte postupne viac vody, až dosiahnete konzistenciu podobnú majonéze.
  • Ochutnajte kešunézu a podľa potreby dochuťte jablčným octom, horčicou, soľou alebo citrónovou šťavou.
  • Olúpte vajcia a roztlačte ich vidličkou v miske. Nechajte aj menšie kúsky pre zaujímavejšiu textúru.
  • Zmiešajte vajcia s kešunézou – množstvo prispôsobte podľa toho, ako veľmi krémovú nátierku chcete. Začnite s menším množstvom a postupne pridávajte.
  • Dochutťe horčicou a soľou podľa chuti.
  • Pred podávaním posypte najemno nakrájanou jarnou cibuľkou alebo pažítkou.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!