Choď späť
+ porcií
Salátová zálivka
Vytlačiť recept
4.60 z 5 hlasů

Najlepšia talianska horčicová zálievka na šalát z kešu

Dnes sme si pre vás pripravili veľmi zdravú a chutnú zálievku z kešu orechov, ktorú môžete použiť do letných šalátov.
Čas prípravy30 minút
Čas varenia5 minút
Celkový čas35 minút
Samozrejme: Zálievka
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska, zdravá výživa
Kľúčové slovo: salátová zálivka, zálivka na salát
Servings: 1 pohár

Ingredience

  • 1/2 šálky naturálnych kešu orechov
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice miso pasty (alebo sójovej omáčky)
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • hrsť čerstvých byliniek

Pokyny

  • Najprv dajte kešu namočiť aspoň na 30 minút do horúcej vody.
  • Potom zmiešajte všetky ingrediencie v mixéri (ideálne blender, ale poslúži aj ponorný) a mixujte tak dlho, kým nevznikne hladká zálievka.
  • Zálievku skladujte v uzavretom pohári maximálne 3 dni v chladničke.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!