Najlepšia jahodová bublanina s tvarohom
Jahodová bublanina s tvarohom je ideálny múčnik na letné dni – sladká, no pritom ľahká. Skvele sa hodí ako dezert na piknik alebo rodinnú oslavu.
Čas prípravy20 minút min
Čas varenia40 minút min
Celkový čas1 hodina hr
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: jahodová bublanina, jahodová bublanina s tvarohom
Servings: 1 plech
- 1 vajce
- 150 g trstinového cukru
- 250 g špaldovej múky
- 200 ml mandľového mlieka (alebo iného rastlinného či klasického mlieka)
- 100 ml kokosového oleja
- 1 kypriaci prášok
- štipka soli
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g jahôd
- 1 hrsť mandlí (alebo vlašských orechov)
- Vajce vyšľahajte spolu s cukrom do krémovej peny. 
- Pridajte olej a mlieko a krátko ešte šľahajte, aby sa ingrediencie dobre spojili. 
- Postupne vmiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. 
- Cesto rozotrite na vymastený a vysypaný plech s rozmermi 40 × 25 cm. 
- V miske vyšľahajte tvaroh s vanilkovým cukrom, podľa chuti doslaďte a pridajte trošku jahodovej šťavy. 
- Na cesto lyžicou naneste kôpky tvarohu a naukladajte nakrájané jahody. Nakoniec posypte nasekanými orieškami. 
- Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút.