Najlepší recept na paradajkové pesto zo sušených paradajok
Naše paradajkové pesto je extrémne jednoduché na prípravu – a keď ho raz vyskúšate, už nebudete chcieť kupovať žiadne pesto zo sušených paradajok.
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: talianska
Kľúčové slovo: červené pesto, paradajkové pesto, pesto z bazalky, pesto z paradajok
Servings: 1 pohár
- 1 hrnček sušených paradajok (vopred namočených)
- 1 hrnček čerstvej bazalky
- 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu (alebo lahôdkové droždie pre vegánsku verziu)
- 1/4 hrnčeka píniových orieškov
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/4 ČL soli
- 1/4 ČL čerstvo namletého čierneho korenia
- 1/2 hrnček olivového oleja
Do mixéra vložte sušené paradajky, bazalku, parmezán (alebo lahôdkové droždie), píniové oriešky, cesnak, soľ a korenie.
Mixujte, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.