Choď späť
+ porcií

Najlepší recept na luxusné a jednoduché orechové osie hniezda

Na osie hniezda nedáme cez Vianoce dopustiť a pripravujeme ich minimálne dvakrát. Našťastie je ich príprava rýchla a jednoduchá, takže absťák netrvá dlho. Zdravú verziu striedame s klasickou orechovou, plnenou žĺtkovým krémom s rumovou príchuťou.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia50 minút
Samozrejme: Vianočné pečivo
Kľúčové slovo: jednoduché osie hniezda, orechové osie hniezda, osie hniezda, osie hniezda rýchlo
Servings: 25 kusov

Ingredience

Cesto

  • 150 g piškót
  • 50 g lieskových orechov (môžete použiť aj vlašské)
  • 1 bielok
  • 1 lyžica mlieka
  • 100 g práškového cukru alebo iného sladidla
  • 60 g masla
  • 2 lyžice kakaa

Krém

  • 1 žĺtok
  • 60 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 1 lyžica rumu

Na priklopenie

  • 25 piškót

Pokyny

  • Piškóty a orechy rozmixujte.
  • K rozmixovaným piškótom a orechom pridajte preosiaty práškový cukor, kakao a v zmesi vytvorte jamku.
  • Pridajte zmäknuté maslo, bielok a trochu mlieka. Rukami vypracujte mäkké a hladké cesto, ktoré by sa nemalo lepiť. Hotové cesto vložte na hodinu do chladničky.
  • Medzitým si pripravte náplň. Zmäknuté maslo zmiešajte so žĺtkom a preosiatym práškovým cukrom. Potom pridajte rum.
  • Odpočinuté cesto natlačte do formičky, v strede urobte dieru. Naplňte osie hniezdo krémom, priklopte piškótou a nechajte minimálne jednu hodinu odpočinúť v chlade.
  • Osie hniezda uchovávajte v chlade, najlepšie v chladničke.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!