Choď späť
Vytlačiť recept
5 z 4 hlasů

Lieskovoorieškové maslo

Vyrobiť si domáce lieskovoorieškové maslo je nielen jednoduché, ale aj veľmi rýchle na prípravu. Stačia iba dvome ingrediencie – pražené lieskové orechy a trochou trpezlivosti – a môžete si pripraviť lahodnú a zdravšiu alternatívu k bežným variantom z obchodu.
Čas prípravy10 minút
Celkový čas10 minút
Samozrejme: Dezert
Kľúčové slovo: lískooříškové máslo
Servings: 0

Ingredience

  • 500 g naturálnych lieskových orechov
  • 1/2 lyžičky soli

Pokyny

  • Lieskové oriešky pražíme na panvici alebo v rúre pri teplote 180 °C približne 10 minút.
  • Dáme ich na utierku a zbavíme šupky (ak používame lieskové orechy so šupkou).
  • Necháme ich vychladnúť a potom vložíme do mixéra.
  • Rozmixujeme na prášok a pridáme soľ.
  • Mixujeme tak dlho, kým nevznikne požadovaná konzistencia.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!