Choď späť

Liata mandľová bábovka s čokoládou, ktorá chutí po marcipáne

Naša liata bábovka s čokoládou chutí po marzipáne, cesto pripravíte ľahko aj bez robota do pár minút a výsledok je úplne úžasný. Podľa našej rodiny a kamaráta je to najlepšia bábovka s čokoládou, ktorú kedy ochutnali.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia50 minút
Samozrejme: Dezert
Kľúčové slovo: bábovka, bábovka s čokoládou
Servings: 0

Ingredience

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček mandľovej múky
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1/2 hrnčeka kokosového oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 vrecúška prášku do pečiva
  • 1 PL strúhanej citrónovej kôry
  • 70 g čokoládových kôstok (horkých alebo mliečnych)

Pokyny

  • Predhrejte rúru na 165 °C.
  • V jednej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie okrem čokoládových kôstok.
  • V druhej mise zmiešajte mokré ingrediencie.
  • Postupne primiešajte suché ingrediencie do mokrých a dobre premiešajte.
  • Nakoniec jemne vmiešajte čokoládové kôstky.
  • Cesto nalejte do vymastenej bábovkovej formy.
  • Pečte 50 – 60 minút.
  • Po upečení nechajte bábovku vychladnúť, aby sa pri vyklepávaní nerozpadla.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!