Liata mandľová bábovka s čokoládou, ktorá chutí po marcipáne
Naša liata bábovka s čokoládou chutí po marzipáne, cesto pripravíte ľahko aj bez robota do pár minút a výsledok je úplne úžasný. Podľa našej rodiny a kamaráta je to najlepšia bábovka s čokoládou, ktorú kedy ochutnali.
Čas prípravy10 minútmin
Čas varenia50 minútmin
Samozrejme: Dezert
Kľúčové slovo: bábovka, bábovka s čokoládou
Servings: 0
Ingredience
1hrnčekpolohrubej múky
2vajcia
1hrnčekmandľovej múky
1/2hrnčekakryštálového cukru
1/2hrnčekakokosového oleja
1hrnčekmlieka
1/2vrecúška prášku do pečiva
1PLstrúhanej citrónovej kôry
70gčokoládových kôstok (horkých alebo mliečnych)
Pokyny
Predhrejte rúru na 165 °C.
V jednej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie okrem čokoládových kôstok.
V druhej mise zmiešajte mokré ingrediencie.
Postupne primiešajte suché ingrediencie do mokrých a dobre premiešajte.
Nakoniec jemne vmiešajte čokoládové kôstky.
Cesto nalejte do vymastenej bábovkovej formy.
Pečte 50 – 60 minút.
Po upečení nechajte bábovku vychladnúť, aby sa pri vyklepávaní nerozpadla.