Choď späť
+ porcií
Pad Thai recept
Vytlačiť recept
5 z 1 hlasu

Jednoduchý recept na vegánsky Pad Thai

Pad Thai patrí medzi najobľúbenejšie ázijské recepty, pripravte si náš vegánsky variant. Čo budete potrebovať:
Čas varenia30 minút
Celkový čas30 minút
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: pad thai
Servings: 4 porcie

Ingredience

Omáčka

  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 1/4 šálky trstinového cukru
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 – 2 lyžice omáčky sriracha
  • 2 lyžice arašidového masla

Pad Thai

  • 1 balenie ryžových rezancov
  • 1 balenie tofu
  • 3 lyžice kokosového alebo olivového oleja
  • 3 strúčiky nakrájaného cesnaku
  • 1 lyžica zázvoru
  • 1 šálka nakrájanej mrkvy
  • 3 čestvé cibuľky
  • 1 šálka mungo klíčkov
  • 1/3 šálky suchých pražených arašidov

Na podávanie

  • 1/2 šálky nasekaného čerstvého koriandra
  • 1 limetka nakrájaná na mesiačiky
  • hrsť pražených arašidov

Pokyny

  • Najprv si pripravte omáčku. Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady a premiešajte ich. Pripravenú omáčku dajte bokom.
  • Uvarte rezance podľa návodu na obale. Potom ich prepláchnite studenou vodou, sceďte a odložte stranou.
  • Zbavte pomocou utierky tofu prebytočnej vody a nakrájajte ho na kúsky. Na 2 lyžiciach kokosového či olivového oleja opečte tofu zo všetkých strán na panvici. Opečené tofu dajte na tanier bokom.
  • Dajte na panvicu zvyšok oleja a pridajte nasekaný cesnak a zázvor. Restujte 30 sekúnd.
  • Pridajte uvarené rezance, nakrájanú mrkvu, cibuľku a zalejte pripravenou omáčkou. Pomocou dvoch špachtlí alebo lyžíc dobre premiešajte, kým rezance nenasajú omáčku.
  • Podávajte s mungo klíčkami, koriandrom, opraženými nasekanými arašidmi a mesiačikom limetky.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!