Choď späť

Jednoduchý datľový karamel z datlí Medjool

Pripravte si zdravú alternatívu ku klasickému karamelu – datľový karamel. Budú vám stačiť len štyri ingrediencie a kvalitný mixér. Tento karamel je vynikajúci ako sladidlo do smoothie misiek, palaciniek, vaflí či lievancov. Skvele sa hodí aj do raňajkovej kaše alebo na maškrtenie len tak.
Čas prípravy5 minút
Čas varenia5 minút
Servings: 0

Vybavenie

  • mixér

Ingredience

  • 16 datlí Medjool – vykôstkované
  • 1 ČL morskej soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • ¾ hrnčeka nesladeného mandľového mlieka (kupovaného alebo domáceho, možno pridať viac – záleží na kvalite datlí)

Pokyny

  • Do mixéra vložte polovicu hrnčeka mandľového mlieka, štipku soli, vanilkový extrakt a vykôstkované datle.
  • Mixujte, kým nevznikne hladká zmes bez kúskov datlí.
  • Pridávajte mlieko podľa potreby, aby ste dosiahli ideálnu konzistenciu.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!