Choď späť
+ porcií
curry rýže
Vytlačiť recept
5 z 3 hlasů

Jednoduchá indická kari ryža

Máte doma tlakový hrniec, multicooker či iný druh papiňáka a hľadáte rýchly recept? Skúste indickú kari ryžu, ktorej sa tiež hovorí indické rizoto. Prípravu zvládnete za 35 minút a pochutnáte si na krémovom rizote v indickom štýle.
Celkový čas35 minút
Samozrejme: Hlavný chod, Obed, Večera
Kuchyňa: indická, vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: indické kari, kari, rýže
Servings: 2

Ingredience

  • 2 lyžice kokosového oleja alebo ghí
  • 1 a 1/2 šálky nasekanej cibule
  • 2 lyžičky nasekaného cesnaku
  • 2 lyžičky nasekaného zázvoru
  • 2 lyžičky mletého koriandra
  • 1 a 1/2 lyžičky rímskej rasce
  • 1/2 lyžičky garam masaly
  • 1/2 lyžičky mletej kurkumy
  • 1 šálka vývaru
  • 1 šálka kokosového mlieka
  • 1 a 1/4 šálky cícera z konzervy
  • 1 šálka ryže Arborio
  • 2 PL šťavy z limetky

Na podávanie

  • 2 lyžice nasekaného koriandra
  • jarná cibuľka (nakrájaná)
  • 1 čili paprička (nakrájaná, pálivosť zvoľte podľa vašej preferencie).

Pokyny

  • V tlakovom hrnci orestujte na kokosovom oleji či ghí rímsku rascu.
  • Po 2 až 3 minútach pridajte cibuľu, cesnak a zázvor. Restujte, kým cibuľa nebude mať zlatistú farbu. Dokončite restovanie a vmiešajte korenie.
  • Pridajte vývar, kokosové mlieko, cícer a ryžu Arborio. Ryža by mala byť ponorená. Potom zatvorte papiňák a zapnite ho na vysoký tlak a nastavte časovač na 8 minút.
  • Po uplitnutí nastaveného času vypnite papiňák a nechajte z neho prirodzene uvoľniť tlak.
  • Otvorte tlakový hrniec, premiešajte zmes a dochuťte limetkovou šťavou.
  • Podávajte s nakrájanou jarnou cibuľkou, čerstvým koriandrom a nakrájanou čili papričkou.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!