Máte doma tlakový hrniec, multicooker či iný druh papiňáka a hľadáte rýchly recept? Skúste indickú kari ryžu, ktorej sa tiež hovorí indické rizoto. Prípravu zvládnete za 35 minút a pochutnáte si na krémovom rizote v indickom štýle.
Celkový čas35 minútmin
Samozrejme: Hlavný chod, Obed, Večera
Kuchyňa: indická, vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: indické kari, kari, rýže
Servings: 2
Ingredience
2lyžicekokosového oleja alebo ghí
1 a 1/2šálkynasekanej cibule
2lyžičkynasekaného cesnaku
2lyžičkynasekaného zázvoru
2lyžičkymletého koriandra
1 a 1/2lyžičkyrímskej rasce
1/2lyžičkygaram masaly
1/2lyžičkymletej kurkumy
1šálkavývaru
1šálkakokosového mlieka
1 a 1/4šálky cícera z konzervy
1šálkaryže Arborio
2 PLšťavy z limetky
Na podávanie
2lyžicenasekaného koriandra
jarná cibuľka (nakrájaná)
1 čili paprička (nakrájaná, pálivosť zvoľte podľa vašej preferencie).
Pokyny
V tlakovom hrnci orestujte na kokosovom oleji či ghí rímsku rascu.
Po 2 až 3 minútach pridajte cibuľu, cesnak a zázvor. Restujte, kým cibuľa nebude mať zlatistú farbu. Dokončite restovanie a vmiešajte korenie.
Pridajte vývar, kokosové mlieko, cícer a ryžu Arborio. Ryža by mala byť ponorená. Potom zatvorte papiňák a zapnite ho na vysoký tlak a nastavte časovač na 8 minút.
Po uplitnutí nastaveného času vypnite papiňák a nechajte z neho prirodzene uvoľniť tlak.
Otvorte tlakový hrniec, premiešajte zmes a dochuťte limetkovou šťavou.
Podávajte s nakrájanou jarnou cibuľkou, čerstvým koriandrom a nakrájanou čili papričkou.