Choď späť
Dýňový hummus
Vytlačiť recept
5 z 2 hlasů

Hummus z tekvice: Osvedčený recept

Milujete všetko s tekvicou alebo máte plnú pivnicu tekvíc? Skúste tento jednoduchý recept na tekvicový hummus.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia20 minút
Celkový čas30 minút
Samozrejme: Hummus
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: hummus, hummus z dýně
Servings: 0

Ingredience

  • 1 plechovka olúpaného cícera
  • 1 šálka pečenej tekvice/tekvicového pyré
  • 1/4 šálky citrónovej šťavy
  • 1/4 šálky tahini
  • 2 – 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžičky mletej rímskej rasce
  • 2 – 3 lyžice vody
  • čili podľa chuti

Pokyny

  • Najprv v mixéri (sekáčik na orechy je ideálny) alebo v mise skombinujte tahini a šťavu z citróna.
  • Potom pridajte olivový olej, cesnak, čili, rímsku rascu a trošku soli.
  • Nakoniec pridajte olúpaný cícer, tekvicu a vodu. Mixujte a pomaly pridávajte vodu, aby ste vytvorili požadovanú krémovú konzistenciu.
  • Dosoľte podľa chuti a podávajte ozdobené olivovým olejom.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!