Hummus z tekvice: Osvedčený recept
Milujete všetko s tekvicou alebo máte plnú pivnicu tekvíc? Skúste tento jednoduchý recept na tekvicový hummus.
Čas prípravy10 minút min
Čas varenia20 minút min
Celkový čas30 minút min
Samozrejme: Hummus
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: hummus, hummus z dýně
Servings: 0
- 1 plechovka olúpaného cícera
- 1 šálka pečenej tekvice/tekvicového pyré
- 1/4 šálky citrónovej šťavy
- 1/4 šálky tahini
- 2 – 3 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžičky mletej rímskej rasce
- 2 – 3 lyžice vody
- čili podľa chuti
Najprv v mixéri (sekáčik na orechy je ideálny) alebo v mise skombinujte tahini a šťavu z citróna.
Potom pridajte olivový olej, cesnak, čili, rímsku rascu a trošku soli.
Nakoniec pridajte olúpaný cícer, tekvicu a vodu. Mixujte a pomaly pridávajte vodu, aby ste vytvorili požadovanú krémovú konzistenciu.
Dosoľte podľa chuti a podávajte ozdobené olivovým olejom.