Francúzske palacinky sa pôvodne pripravovali z pohánkovej múky, ktorá je bezlepková a zdravá. Vyskúšajte naše francúzske pohánkové palacinky s tvarohom.
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: česká, francúzska
Kľúčové slovo: francúzske pohánkové palacinky, palacinky z pohánky, pohánkové palacinky
Servings: 6palaciniek
Ingredience
Cesto na pohánkové palacinky
120gpohánkovej múky
1vajce
250mlvlažnej vody
1PLmaslaalebo kokosového oleja
štipka soli
Náplň do palaciniek
2PLpolotučného tvarohudo každej palacinky
zmes mrazeného lesného ovocia
škoricapodľa chuti
sekané mandlena posypanie
čakankový siruppodľa chuti
Pokyny
Pohánkovú múku nasypte do misy a uprostred vytvorte jamku.
Pridajte vajcia, štipku soli a časť vody.
Metličkou cesto poriadne zamiešajte, kým nevytvoríte hladkú konzistenciu cesta bez hrudiek.
Postupne pridávajte ďalšie množstvo vody, kým cesto nebude tak akurát riedke.
Na koniec vmiešajte rozpustené maslo a nechajte cesto aspoň hodinu odstáť.
Na rozohriatu panvicu dajte trochu masla alebo kokosového oleja.
Naneste malé množstvo cesta na panvicu a krúživými pohybmi cesto rovnomerne rozlejte.
Následne si v malom hrnci ohrejte trochu mrazeného lesného ovocia, ktorým ozdobíte pohánkovú palacinku s tvarohom.