Choď späť
+ porcií

Francúzske pohánkové palacinky s tvarohom

Francúzske palacinky sa pôvodne pripravovali z pohánkovej múky, ktorá je bezlepková a zdravá. Vyskúšajte naše francúzske pohánkové palacinky s tvarohom.
Samozrejme: Hlavný chod
Kuchyňa: česká, francúzska
Kľúčové slovo: francúzske pohánkové palacinky, palacinky z pohánky, pohánkové palacinky
Servings: 6 palaciniek

Ingredience

Cesto na pohánkové palacinky

  • 120 g pohánkovej múky
  • 1 vajce
  • 250 ml vlažnej vody
  • 1 PL masla alebo kokosového oleja
  • štipka soli

Náplň do palaciniek

  • 2 PL polotučného tvarohu do každej palacinky
  • zmes mrazeného lesného ovocia
  • škorica podľa chuti
  • sekané mandle na posypanie
  • čakankový sirup podľa chuti

Pokyny

  • Pohánkovú múku nasypte do misy a uprostred vytvorte jamku.
  • Pridajte vajcia, štipku soli a časť vody.
  • Metličkou cesto poriadne zamiešajte, kým nevytvoríte hladkú konzistenciu cesta bez hrudiek.
  • Postupne pridávajte ďalšie množstvo vody, kým cesto nebude tak akurát riedke.
  • Na koniec vmiešajte rozpustené maslo a nechajte cesto aspoň hodinu odstáť.
  • Na rozohriatu panvicu dajte trochu masla alebo kokosového oleja.
  • Naneste malé množstvo cesta na panvicu a krúživými pohybmi cesto rovnomerne rozlejte.
  • Následne si v malom hrnci ohrejte trochu mrazeného lesného ovocia, ktorým ozdobíte pohánkovú palacinku s tvarohom.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!