Domáce šošovicové lupienky 
Máte chuť na niečo zdravé a chrumkavé? Upečte si domáce šošovicové lupienky – zdravú alternatívu k tradičným lupienkom, ktorá je výborná na každodenné maškrtenie alebo ako doplnok k dipom či šalátom. 
Čas prípravy 5 minút   min 
Čas varenia 45 minút   min 
Celkový čas 50 minút   min 
Samozrejme:  Side Dish 
Kuchyňa:  česká 
Servings:  1  miska 
150  g  červenej šošovice 175  ml  vody olivový olej  (na pokvapkanie) soľ korenie  (podľa chuti) Šošovicu namočte na 30 minút do vody, potom sceďte, prepláchnite a vložte do mixéra. 
Premiešajte s vodou a soľou, kým nezískate hladkú zmes. 
Zmes rovnomerne rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. 
Po 10 minútach vyberte plech, nakrájajte zmes na kúsky, pokvapkajte olivovým olejom a posypte korením. 
Potom pečte ďalších 25 až 30 minút, kým nebudú lupienky chrumkavé.