Choď späť
+ porcií

Domáce šošovicové lupienky

Máte chuť na niečo zdravé a chrumkavé? Upečte si domáce šošovicové lupienky – zdravú alternatívu k tradičným lupienkom, ktorá je výborná na každodenné maškrtenie alebo ako doplnok k dipom či šalátom.
Čas prípravy5 minút
Čas varenia45 minút
Celkový čas50 minút
Samozrejme: Side Dish
Kuchyňa: česká
Servings: 1 miska

Ingredience

  • 150 g červenej šošovice
  • 175 ml vody
  • olivový olej (na pokvapkanie)
  • soľ
  • korenie (podľa chuti)

Pokyny

  • Šošovicu namočte na 30 minút do vody, potom sceďte, prepláchnite a vložte do mixéra.
  • Premiešajte s vodou a soľou, kým nezískate hladkú zmes.
  • Zmes rovnomerne rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do rúry predhriatej na 180 °C.
  • Po 10 minútach vyberte plech, nakrájajte zmes na kúsky, pokvapkajte olivovým olejom a posypte korením.
  • Potom pečte ďalších 25 až 30 minút, kým nebudú lupienky chrumkavé.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!