Domáce šošovicové lupienky
Máte chuť na niečo zdravé a chrumkavé? Upečte si domáce šošovicové lupienky – zdravú alternatívu k tradičným lupienkom, ktorá je výborná na každodenné maškrtenie alebo ako doplnok k dipom či šalátom.
Čas prípravy 5 minút min
Čas varenia 45 minút min
Celkový čas 50 minút min
Samozrejme: Side Dish
Kuchyňa: česká
Servings: 1 miska
150 g červenej šošovice 175 ml vody olivový olej (na pokvapkanie) soľ korenie (podľa chuti)
Šošovicu namočte na 30 minút do vody, potom sceďte, prepláchnite a vložte do mixéra.
Premiešajte s vodou a soľou, kým nezískate hladkú zmes.
Zmes rovnomerne rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do rúry predhriatej na 180 °C.
Po 10 minútach vyberte plech, nakrájajte zmes na kúsky, pokvapkajte olivovým olejom a posypte korením.
Potom pečte ďalších 25 až 30 minút, kým nebudú lupienky chrumkavé.