Choď späť

Dokonalé domáce arašidové sušienky – hotové za 30 minút

Jednoduché maslové sušienky s arašidovým maslom bude milovať celá vaša rodina. A navyše ich máte hotové za 30 minút.
Čas prípravy5 minút
Čas varenia13 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: americká
Kľúčové slovo: arašídové máslo, arašidové sušienky, recepty z arašídového másla, sušienky
Servings: 0

Ingredience

  • 150 g hladkej múky
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 60 g cukru
  • 1 vajce
  • 80 g arašidového masla
  • 60 g zmäknutého masla
  • 1 vrecúško vanilkového cukru (nebolo v pôvodnom recepte, ale bežne sa používa)

Pokyny

  • V mise zmiešajte arašidové maslo, maslo, cukor, vanilkový cukor a vajce. Dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladká zmes.
  • Prisypte múku, soľ a prášok do pečiva a hneťte, až vznikne krásne hladké cesto.
  • Z cesta vytvarujte guľky vo veľkosti vlašského orecha a vyskladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guľkami nechajte dostatočný priestor, pretože sa pri pečení rozšíria.
  • Každú guľku jemne stlačte vidličkou, aby ste vytvorili charakteristický mriežkový vzor.
  • Rúru predhrejte (elektrickú na 190 °C, teplovzdušnú na 170 °C) a sušienky pečte približne 10 až 13 minút, kým okraje nezozlátnu.
  • Po upečení sú sušienky stále mäkké, preto ich nechajte „dôjsť“ priamo na plechu. Až potom ich preložte na mriežku, aby úplne vychladli.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!