Choď späť
+ porcií

Čučoriedková bublanina s posýpkou a tvarohom

Čučoriedky patria medzi najobľúbenejšie ovocie vôbec. Pečú sa z nich koláče, robia knedle a keď potrebujete upiecť nejakú rýchlovku, je tu čučoriedková bublanina s posýpkou a tvarohom.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia35 minút
Celkový čas50 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: bublanina s posýpkou, čučoriedková bublanina
Servings: 1 plech

Ingredience

Cesto

  • 300 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 100 ml mlieka
  • 4 vajcia
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 prášok do pečiva

Ozdoba

  • 250 g kanadských čučoriedok
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 žltok (do tvarohu)
  • cukor do tvarohu (podľa chuti)
  • citrónová šťava
  • 1 hrsť čokokôstok belgickej čokolády

Posýpka

  • 100 g masla
  • 200 g polohrubej múky
  • 100 g cukru

Pokyny

  • Z bielkov so štipkou soli vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte s práškovým cukrom do hustej peny.
  • Do krémovej peny pridajte postupne múku, olej a mlieko.
  • Nakoniec do cesta vmiešajte vyšľahaný sneh a cesto vylejte na plech.
  • Cesto posypte čučoriedkami, čokokôstkami a lyžičkou pridajte rovnomerne aj tvaroh.
  • Z masla, cukru a múky si ručne pripravte posýpku, ktorú posypte čučoriedkovou bublaninou.
  • Potom pečte čučoriedkovú bublaninu s posýpkou a tvarohom na 180 °C zhruba 30 až 35 minút.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!