Čučoriedky patria medzi najobľúbenejšie ovocie vôbec. Pečú sa z nich koláče, robia knedle a keď potrebujete upiecť nejakú rýchlovku, je tu čučoriedková bublanina s posýpkou a tvarohom.
Čas prípravy15 minútmin
Čas varenia35 minútmin
Celkový čas50 minútmin
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: bublanina s posýpkou, čučoriedková bublanina
Servings: 1plech
Ingredience
Cesto
300 gpolohrubej múky
150 gpráškového cukru
100mlslnečnicového oleja
100mlmlieka
4vajcia
1ČLvanilkového extraktu
1prášok do pečiva
Ozdoba
250 gkanadských čučoriedok
250gmäkkého tvarohu
1žltok(do tvarohu)
cukor do tvarohu(podľa chuti)
citrónová šťava
1hrsťčokokôstok belgickej čokolády
Posýpka
100gmasla
200gpolohrubej múky
100gcukru
Pokyny
Z bielkov so štipkou soli vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky vyšľahajte s práškovým cukrom do hustej peny.
Do krémovej peny pridajte postupne múku, olej a mlieko.
Nakoniec do cesta vmiešajte vyšľahaný sneh a cesto vylejte na plech.
Cesto posypte čučoriedkami, čokokôstkami a lyžičkou pridajte rovnomerne aj tvaroh.
Z masla, cukru a múky si ručne pripravte posýpku, ktorú posypte čučoriedkovou bublaninou.
Potom pečte čučoriedkovú bublaninu s posýpkou a tvarohom na 180 °C zhruba 30 až 35 minút.