Choď späť
Babiččina nejvláčnější tvarohová bábovka Luxusní recept
Vytlačiť recept
4.67 z 36 hlasů

Babičkina najvláčnejšia tvarohová bábovka: Luxusný recept

Keď sa povie bábovka, každý si predstavíme trochu niečo iné. Pre nás je to táto tradičná babičkina tvarohová bábovka s kokosom. Je vynikajúca, vláčna a hlavne ju môžete pripraviť aj v zdravšej verzii, keď nahradíte cukor javorovým sirupom.
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: bábovka, tvarohová bábovka
Servings: 0

Ingredience

  • 250 g mäkkého tvarohu z vaničky
  • 2 vajcia
  • 4 PL kokosového oleja 100 g (vrchovaté lyžice)
  • 0,5 hrnčeka cukru v zdravej verzii 5 PL javorového sirupu
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 0,5 hrnčeka jemne strúhaného kokosu
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 PL vanilkové extraktu
  • mlieko podľa potreby, v prípade verzie s javorovým sirupom nepoužívame
  • hrsť nasekaných pekanových orechov
  • 1 PL citrónovej kôry alebo pomarančovej
  • hrsť hrozienok
  • kakao podľa potreby (ak chcete dvojfarebnú)
  • tuk na vymastenie formy

Pokyny

  • Vyšľahajte 2 vajcia s 5 PL javorového sirupu alebo 0,5 hrnčeka cukru.
  • Pridajte 250 g mäkkého tvarohu a 4 lyžice kokosového oleja.
  • Postupne vmiešajte 1 hrnček hladkej múky, 0,5 hrnčeka kokosu, 1 kypriaci prášok, 1 lyžicu vanilkového extraktu, citrónovú kôru, nasekané pekanové orechy, hrozienka a pridávajte mlieko podľa potreby na dosiahnutie vhodnej konzistencie cesta.
  • Vymastite formu tukom a vysypte hrubou múkou alebo kokosom.
  • Vlejte cesto do pripravenej formy.
  • Vložte formu do rúry a pečte pri teplote 165 °C približne hodinu, kým nie je bábovka zlatohnedá a prepečená (test špajdľou).
  • Po upečení nechajte bábovku trochu vychladnúť a potom ju opatrne vyklopte z formy.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!