Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
4.72 z 7 hlasů

Zdravý veľkonočný baránok z kešu

Čas varenia30 minút
Celkový čas30 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: beránek, velikonoční beránek
Servings: 1 baránok

Ingredience

  • 350 g kešu
  • 100 g nahrubo strúhaného kokosu
  • 1 lyžička jedlej soli
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 2 lyžičky domáceho vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky škorice
  • 1/4 lyžičky mletej kurkumy
  • 1 hrnček kokosového mlieka
  • 3 vajcia
  • 4 lyžice javorového sirupu
  • nastrúhaná kôra z citróna
  • 3 bielky
  • štipka soli

Pokyny

  • Rúru predhrejeme na 160 °C.
  • Rozmixujeme kešu a kokos na jemnú múčku.
  • Primiešame soľ, sódu, kypriaci prášok, škoricu a kurkumu, vanilku, kokosové mlieko, tri vajcia, kôru z citróna, prípadne javorový sirup.
  • Vyšľaháme tri bielky a opatrne primiešame do cesta.
  • Formu vymastíme olejom a vysypeme kokosovou múkou.
  • Hotové cesto premiestnime do formy a pečieme 45 – 60 minút
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!