Výborné a mäkké orechové medvedie labky ako od babičky
Recept na orechové medvedie labky, ktoré si naše babičky odovzdávali z generácie na generáciu. Príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Výsledkom sú vynikajúce, mäkké a nadýchané medvedie labky.
Samozrejme: Dezert, Vianočné pečivo
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: medvedie labky, orechové medvedie labky
Servings: 0
200 g masla 200 g práškového cukru 160 g mletých orechov (vlašské alebo lieskové orechy) 280 g hladkej múky 2 PL kakaa 1 ČL škorice (alebo viac, ak máte radi škoricu ako my) 1 vajce 1/2 prášku do pečiva (približne jedna lyžička)
Zmiešajte všetky ingrediencie a vypracujte cesto. Na uľahčenie môžete použiť kuchynského robota.
Cesto zabaľte do fólie a dajte aspoň na hodinu odpočinúť do chladničky.
Rúru predhrejte na 170 °C (teplovzdušnú na 150 °C).
Formičky na medvedie labky vymastite tukom a naplňte cestom.
Medvedie labky pečte približne 15 minút, podľa veľkosti formičiek ich kontrolujte.
Po vychladnutí vyklopte medvedie labky z formičiek a obaľte ich v práškovom cukre alebo v kombinácii práškového a vanilkového cukru.