Choď späť

Výborné a mäkké orechové medvedie labky ako od babičky

Recept na orechové medvedie labky, ktoré si naše babičky odovzdávali z generácie na generáciu. Príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Výsledkom sú vynikajúce, mäkké a nadýchané medvedie labky.
Samozrejme: Dezert, Vianočné pečivo
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: medvedie labky, orechové medvedie labky
Servings: 0

Ingredience

  • 200 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 160 g mletých orechov (vlašské alebo lieskové orechy)
  • 280 g hladkej múky
  • 2 PL kakaa
  • 1 ČL škorice (alebo viac, ak máte radi škoricu ako my)
  • 1 vajce
  • 1/2 prášku do pečiva (približne jedna lyžička)

Pokyny

  • Zmiešajte všetky ingrediencie a vypracujte cesto. Na uľahčenie môžete použiť kuchynského robota.
  • Cesto zabaľte do fólie a dajte aspoň na hodinu odpočinúť do chladničky.
  • Rúru predhrejte na 170 °C (teplovzdušnú na 150 °C).
  • Formičky na medvedie labky vymastite tukom a naplňte cestom.
  • Medvedie labky pečte približne 15 minút, podľa veľkosti formičiek ich kontrolujte.
  • Po vychladnutí vyklopte medvedie labky z formičiek a obaľte ich v práškovom cukre alebo v kombinácii práškového a vanilkového cukru.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!