Choď späť
+ porcií

Vláčne perníkové muffiny s jablkami a čokoládou

Máte radi neodolateľnú vôňu perníka? Vláčne perníkové muffiny s jablkami a čokoládou sú skvelou dobrotou na desiatu, raňajky alebo kedykoľvek, keď máte chuť na niečo sladké.
Čas prípravy20 minút
Čas varenia30 minút
Celkový čas50 minút
Samozrejme: Dezert
Kľúčové slovo: muffiny s jablkami, vláčne perníkové muffiny
Servings: 12 kusov

Ingredience

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 3/4 hrnčeka trstinového cukru
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL škorice
  • 2 ČL perníkového korenia
  • štipka soli
  • 250 ml kefíru
  • 1 vajce
  • 2 jablká (nastrúhané najemno)
  • 1/2 rozpusteného masla (alebo ghí)
  • 2 PL javorového sirupu
  • 1 hrsť pekanových orechov (nasekaných)
  • 100 g horkej belgickej čokolády

Pokyny

  • Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formu na muffiny.
  • Do veľkej misy preosejte oba druhy múky a pridajte jedlú sódu, kakao, trstinový cukor, perníkové korenie, škoricu a štipku soli.
  • Všetko dôkladne premiešajte, aby sa suché suroviny rovnomerne spojili.
  • K suchej zmesi pridajte kefír, rozpustené ghí, vajce a javorový sirup. Metličkou alebo vareškou premiešajte, kým nevznikne hladké a jednotné cesto.
  • Potom vmiešajte nastrúhané jablká, kúsky čokolády a nasekané pekanové orechy.
  • Cesto rozdeľte do muffinových košíčkov – približne veľká lyžica do každého. Navrch môžete pridať čokoládové kôstky.
  • Pečte približne 30 minút, kým nebudú muffiny krásne nadýchané. Skontrolujte špadjľou, či sú hotové.
  • Po upečení nechajte muffiny aspoň hodinu chladnúť, aby sa chute prepojili a cesto zostalo vláčne.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!