Vegánsky syr
Ak hľadáte alternatívu k syrom alebo jednoducho chcete skúsiť niečo iné, určite si náš vegánsky syr z kešu orechov zamilujete. Má výraznú chuť, dá sa krájať a jednoducho mazať na chlieb.
Čas prípravy 5 minút min
Čas varenia 30 minút min
Celkový čas 35 minút min
Samozrejme: Desiata
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: veganský sýr
Servings: 1 bochník
150 g kešu orechov 1/3 šálky vody 5 lyžíc citrónovej šťavy 2 lyžice kokosového oleja 60 g tahini 1/2 ks strednej mrkvy 2 a pol lyžičky soli 1 lyžička cesnaku v prášku 1 šálka vody 1 lyžica agaru v prášku 1/4 lyžičky červenej papriky 1/8 lyžičky kajenského korenia 1 lyžica dijonskej horčice 1/4 šálky lahôdkového droždia
Kešu rozmixujeme s 1/3 šálkou vody, citrónovou šťavou, kokosovým olejom, tahini, mrkvou, soľou, cesnakom, paprikou, čiernym korením, lahôdkovým droždí a horčicou.
Rozmiešame agar s jednou šálkou vody a dáme variť.
Za stáleho miešania varíme agar jednu minútu a potom zložíme z platne a necháme minútu odstáť.
Prelejeme agar k syrovej zmesi a rozmixujeme.
Zmes presunieme do olejom vymastenej misky a necháme stuhnúť v chladničke.