Choď späť
+ porcií
Recept na veganský sýr
Vytlačiť recept
5 z 1 hlasu

Vegánsky syr

Ak hľadáte alternatívu k syrom alebo jednoducho chcete skúsiť niečo iné, určite si náš vegánsky syr z kešu orechov zamilujete. Má výraznú chuť, dá sa krájať a jednoducho mazať na chlieb.
Čas prípravy5 minút
Čas varenia30 minút
Celkový čas35 minút
Samozrejme: Desiata
Kuchyňa: vegánska, vegetariánska
Kľúčové slovo: veganský sýr
Servings: 1 bochník

Ingredience

  • 150 g kešu orechov
  • 1/3 šálky vody
  • 5 lyžíc citrónovej šťavy
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 60 g tahini
  • 1/2 ks strednej mrkvy
  • 2 a pol lyžičky soli
  • 1 lyžička cesnaku v prášku
  • 1 šálka vody
  • 1 lyžica agaru v prášku
  • 1/4 lyžičky červenej papriky
  • 1/8 lyžičky kajenského korenia
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1/4 šálky lahôdkového droždia

Pokyny

  • Kešu rozmixujeme s 1/3 šálkou vody, citrónovou šťavou, kokosovým olejom, tahini, mrkvou, soľou, cesnakom, paprikou, čiernym korením, lahôdkovým droždí a horčicou.
  • Rozmiešame agar s jednou šálkou vody a dáme variť.
  • Za stáleho miešania varíme agar jednu minútu a potom zložíme z platne a necháme minútu odstáť.
  • Prelejeme agar k syrovej zmesi a rozmixujeme.
  • Zmes presunieme do olejom vymastenej misky a necháme stuhnúť v chladničke.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!