Vegánsky cestovinový šalát zo sezónnej zeleniny s kešu zálievkou (bezlaktózový)
Máte radi krémové zálievky, ale nemôžete alebo nechcete používať smotanu? Vyskúšajte náš bezlaktózový vegánsky šalát zo sezónnej zeleniny.
Samozrejme: Šalát
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: cestovinový šalát, vegánsky cestovinový šalát
Servings: 0
- 300 g cestovín (klasické, cuketové rezance, šošovicové alebo bezlepkové podľa chuti)
- 400 g sezónnej zeleniny (paradajky, uhorky, kukurice, avokádo, blanšírovaná brokolica)
- 1 hrnček kešu (namočených v horúcej vode aspoň 5 minút, potom scedených a vychladnutých)
- hrsť čerstvej bazalky
- 0,5 hrnčeka vody
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1 ČL sušenej cibule
- 1 PL lahôdkového droždia
- šťava z 1/2 limety
- soľ podľa chuti
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť.
Pripravte si zeleninu. Nakrájajte tú, ktorú nie je potrebné variť, upečte tekvicu alebo batáty a zvyšok (napr. brokolicu) oblanšírujte.
Kešu orechy namočte na 5 minút do horúcej vody, zlejte a rozmixujte so studenou vodou a korením, aby vznikla krémová zálievka.
Zálievku zmiešajte s cestovinami a zeleninou, dobre premiešajte a podávajte.