Choď späť

Vegánsky cestovinový šalát zo sezónnej zeleniny s kešu zálievkou (bezlaktózový)

Máte radi krémové zálievky, ale nemôžete alebo nechcete používať smotanu? Vyskúšajte náš bezlaktózový vegánsky šalát zo sezónnej zeleniny.
Samozrejme: Šalát
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: cestovinový šalát, vegánsky cestovinový šalát
Servings: 0

Ingredience

  • 300 g cestovín (klasické, cuketové rezance, šošovicové alebo bezlepkové podľa chuti)
  • 400 g sezónnej zeleniny (paradajky, uhorky, kukurice, avokádo, blanšírovaná brokolica)
  • 1 hrnček kešu (namočených v horúcej vode aspoň 5 minút, potom scedených a vychladnutých)
  • hrsť čerstvej bazalky
  • 0,5 hrnčeka vody
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL sušenej cibule
  • 1 PL lahôdkového droždia
  • šťava z 1/2 limety
  • soľ podľa chuti

Pokyny

  • Cestoviny uvarte podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť.
  • Pripravte si zeleninu. Nakrájajte tú, ktorú nie je potrebné variť, upečte tekvicu alebo batáty a zvyšok (napr. brokolicu) oblanšírujte.
  • Kešu orechy namočte na 5 minút do horúcej vody, zlejte a rozmixujte so studenou vodou a korením, aby vznikla krémová zálievka.
  • Zálievku zmiešajte s cestovinami a zeleninou, dobre premiešajte a podávajte.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!