Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
5 z 1 hlasu

Rýchly recept na vegánsku Taco Bowl

Milujete chute Mexika? Pripravte si doma rýchly obed alebo večeru v podobe Taco Bowl – chutného šalátu, ktorý je inšpirovaný mexickými chuťami.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia15 minút
Celkový čas30 minút
Samozrejme: Hlavný chod, Obed, Večera
Kuchyňa: mexická, vegánska, vegetariánska, zdravá výživa
Kľúčové slovo: kešu, kešu sýr, kešunéza, sýr z kešu, taco bowl
Servings: 2 porcie

Ingredience

Limetková ryža

  • 1 lyžica olivového oleja/ghí/masla
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 1 hrnček ryže
  • 1/3 hrnčeka nasekaného koriandra
  • 2 lyžice limetkovej šťavy

Taco Bowl

  • 1 plechovka čiernych alebo červených fazúľ
  • vegánske mäso (voliteľné)
  • 1 plechovka kukurice
  • 100 g strúhaného čedaru (vegánsky či bežný)
  • 4 lyžice kešu syra či kešunézy (vegetariáni použijú kyslú smotanu)
  • 1 avokádo
  • 1 limetka
  • 1 hrsť nachos lupienkov
  • 1 hrsť koriandra

Pokyny

  • Priveďte do varu zeleninový vývar, pridajte olivový olej (maslo/ghí) a vmiešajte ryžu. Znížte výkon platne na nízky plameň, prikryte pokrievkou a varte, kým nie je ryža hotová. Potom vmiešajte koriander, limetkovú šťavu a dosoľte podľa chuti.
  • Vegánske mäso pripravte na panvici s korením podľa chuti (čili, paprika, koriander, kajenské korenie, soľ).
  • Do misky vložte ryžu a pridajte fazuľu, nachos lupienky, kukuricu, čedar, avokádo a vegánske mäso.
  • Doprostred dajte kešunézu či kešu syr. Dozdobte koriandrom a mesiačikom limetky.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!