Choď späť
+ porcií
Recept ja raw dort s modrou spirulinou
Vytlačiť recept
4.54 z 13 hlasů

Recept: Zdravá nepečená modrá torta pre deti (raw dezert)

Hoci táto torta vyzerá ako šmolková zmrzlina, môžeme vás uistiť, že ide o veľmi zdravú tortu. Jej farbu vytvorila riasa – modrá spirulina.
Čas prípravy30 minút
Celkový čas30 minút
Samozrejme: Dessert
Kuchyňa: zdravá výživa
Kľúčové slovo: kešu, modrá spirulina, raw torta
Servings: 1 torta

Ingredience

Prvá vrstva

Krém

  • 2 šálky kešu orechov
  • 1/2 šálky kokosového oleja
  • 1 malý prezretý banán
  • 1/4 šálky javorového sirupu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 šálky kokosového mlieka z plechovky
  • 1/2 šálky kokosového oleja
  • 1 lyžica modrej spiruliny
  • štipka morskej soli

Pokyny

Korpus

  • Jednu šálku makadamových orechov spolu s 1/3 šálky mandľovej múky vložíme do výkonného mixéra a rozmixujeme.
  • Pridáme do mixéra kokosový olej, jednu lyžicu orechového masla, vanilkový extrakt, javorový sirup a štipku soli.
  • Mixujeme, kým sa všetky ingrediencie poriadne nepremiešajú.
  • Ochutnáme a prípadne ešte dochutíme.
  • Zmes rovnomerne rozprestrieme do tortovej formy.
  • Vložíme do chladničky.

Krém

  • Namočené kešu orechy prepláchneme a vložíme do výkonného mixéra spolu s kokosovým olejom, banánom, javorovým sirupom, citrónovou šťavou, vanilkovým extraktom, kokosovým mliekom a soľou.
  • Mixujeme do hladka a prípadne dosladíme.
  • Postupne pridávame modrú spirulinu, kým nedosiahneme požadovanú farbu.
  • Krém rovnomerne rozprestrite na korpus a dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!