Choď späť
Ovesná kaše
Vytlačiť recept
5 z 3 hlasů

Recept: Zdravá domáca ovsená kaša s jablkami či banánom

Ovsená kaša patrí medzi najobľúbenejšie raňajky na svete a nie je sa čomu diviť, pretože môžete ľahko pripraviť tisíce možných variácií len pridaním či odobraním nejakej ingrediencie. Poďme sa pozrieť na základný recept.
Servings: 0

Ingredience

  • 50 g ovsených vločiek (jemne mletých)
  • 200 ml mlieka (podľa typu stravovania)
  • 1 PL javorového sirupu (je možné vynechať)
  • 1 ČL škorice (voliteľné)
  • 1 hrsť nakrájaného ovocia (banán, mandarínky, sušené ovocie či jablká)
  • 1 PL arašidového masla (mandľového či iného orechového)

Pokyny

  • Vločky nasypeme do malého hrnca a zalejeme mliekom a vmiešame škoricu.
  • Za stáleho miešania privedieme do varu.
  • Varíme, kým nie sú vločky mäkké.
  • Kašu prelejte do hlbokého taniera alebo misky, ozdobíme ovocím a arašidovým maslom.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!