Recept: Zapečený hubový kubo
Zapečený hubový kubo patrí medzi najtradičnejšie jedlá, ktoré varili už naše babičky. Náš recept je naozaj jednoduchý, poriadne zasýti aj zahreje.
Čas prípravy50 minút min
Čas varenia20 minút min
Celkový čas1 hodina hr 10 minút min
Samozrejme: Hlavný chod, Obed, Večera
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: hubový kubo, zapečený hubový kubo
Servings: 6
- 400 g jačmenných krúp
- 700 g čerstvých húb (alebo 100 g sušených)
- 2 cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 100 g masti (alebo oleja)
- 3 PL majoránu
- 2 ČL drvenej rasce
- soľ
- čierne korenie
- semienková zmes (podľa chuti)
Krúpy umyte a nechajte namočené cez noc. Rovnako môžete namočiť aj sušené huby.
Namočené krúpy uvarte v slanej vode približne 20 minút, kým nebudú mäkké.
Krúpy sceďte a nechajte odkvapkať. Namočené huby tiež sceďte a jemne vyžmýkajte, aby sa odstránila prebytočná voda.
Na masti opečte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte rascu, huby a krátko poduste.
Primiešajte uvarené krúpy spolu s cesnakom a majoránom.
Podľa chuti zmes dosoľte a okoreňte.
Hotovú zmes vložte do masťou vymasteného pekáča a pečte približne 20 minút pri teplote 180 °C, kým povrch nebude mierne zlatistý.