Recept: Vláčny biskupský chlebíček so sušeným ovocím
Upečte si s nami vláčny biskupský chlebíček v zdravšej verzii bez cukru. Pečieme ho so sušeným ovocím a orechmi. Navyše vám príprava zaberie len 15 minút.
Čas prípravy 15 minút min
Čas varenia 45 minút min
Celkový čas 1 hodina hr
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: biskupský chlebíček, vláčny biskupský chlebíček
Servings: 1 chlebíček
4 vajcia 120 g kokosového oleja 180 g hladkej špaldovej múky 1 prášok do pečiva 1 biely jogurt (150 g) 80 g xylitolu (alebo iného sladidla či cukru) 1/2 ČL citrónovej kôry 1/2 hrsti lúpaných naturálnych pistácií 1/2 hrsti sušených hrozienok 1/2 hrsti sušených brusníc 1 hrsť pekanových orechov (alebo vlašských orechov) 1 hrsť belgickej čokolády bez cukru
Najprv vyšľahajte bielky do pevného snehu.
Žĺtky zmiešajte s xylitolom (alebo cukrom) a kokosovým olejom a vyšľahajte do peny.
Pridajte múku s kypriacim práškom a jogurt a všetko dobre premiešajte.
Nakoniec opatrne vmiešajte vyšľahaný sneh a nasekané orechy so sušeným ovocím.
Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 40 minút.