Choď späť
+ porcií

Recept: Vláčny biskupský chlebíček so sušeným ovocím

Upečte si s nami vláčny biskupský chlebíček v zdravšej verzii bez cukru. Pečieme ho so sušeným ovocím a orechmi. Navyše vám príprava zaberie len 15 minút.
Čas prípravy15 minút
Čas varenia45 minút
Celkový čas1 hodina
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: česká
Kľúčové slovo: biskupský chlebíček, vláčny biskupský chlebíček
Servings: 1 chlebíček

Ingredience

  • 4 vajcia
  • 120 g kokosového oleja
  • 180 g hladkej špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 biely jogurt (150 g)
  • 80 g xylitolu (alebo iného sladidla či cukru)
  • 1/2 ČL citrónovej kôry
  • 1/2 hrsti lúpaných naturálnych pistácií
  • 1/2 hrsti sušených hrozienok
  • 1/2 hrsti sušených brusníc
  • 1 hrsť pekanových orechov (alebo vlašských orechov)
  • 1 hrsť belgickej čokolády bez cukru

Pokyny

  • Najprv vyšľahajte bielky do pevného snehu.
  • Žĺtky zmiešajte s xylitolom (alebo cukrom) a kokosovým olejom a vyšľahajte do peny.
  • Pridajte múku s kypriacim práškom a jogurt a všetko dobre premiešajte.
  • Nakoniec opatrne vmiešajte vyšľahaný sneh a nasekané orechy so sušeným ovocím.
  • Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 40 minút.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!