Recept: Rýchly cuketový perník
Tento rýchly cuketový perník zo špaldovej múky zvládnete pripraviť v priebehu pár minút a nikto nespozná, že ste ho pripravili z cukety. Špaldová múka dodáva perníku jemne orieškovú a plnú chuť. Výsledný dezert je nadýchaný a mäkký s príjemnou rovnováhou chutí.
Čas prípravy 10 minút min
Čas varenia 25 minút min
Celkový čas 35 minút min
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: cuketa, perník
Servings: 1 plech
3 hrnčeky špaldovej múky 3/4 hrnčeka trstinového cukru/medu 3/4 hrnčeka mandľového alebo iného oleja 1 cuketa (väčšia) 1 prášok do perníka 1 lyžica jedlej sódy 2 – 3 lyžice kakaa 1 lyžica citrónovej šťavy 1 lyžica vanilkového extraktu 3 vajcia 1 hrsť nasekaných pekanových orechov
Rúru si predhrejeme na 170 °C.
Rozmixujeme celú cuketu.
Vložíme ju do robota spolu s ostatnými ingredienciami. Pekanové orechy, ktoré si necháme bokom.
Vypracujeme cesto a vmiešame doň nasekané pekanové orechy.
Vylejeme na vymastený plech/pekáč.
Ozdobíme pekanovými orechmi.
Pečieme 20 – 25 minút na teplovzdušný režim pri teplote 170 °C (podľa veľkosti plechu).