Choď späť
+ porcií
Vytlačiť recept
4.78 z 9 hlasů

Recept: Rýchly cuketový perník

Tento rýchly cuketový perník zo špaldovej múky zvládnete pripraviť v priebehu pár minút a nikto nespozná, že ste ho pripravili z cukety. Špaldová múka dodáva perníku jemne orieškovú a plnú chuť. Výsledný dezert je nadýchaný a mäkký s príjemnou rovnováhou chutí.
Čas prípravy10 minút
Čas varenia25 minút
Celkový čas35 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska
Kľúčové slovo: cuketa, perník
Servings: 1 plech

Ingredience

  • 3 hrnčeky špaldovej múky
  • 3/4 hrnčeka trstinového cukru/medu
  • 3/4 hrnčeka mandľového alebo iného oleja
  • 1 cuketa (väčšia)
  • 1 prášok do perníka
  • 1 lyžica jedlej sódy
  • 2 – 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • 1 hrsť nasekaných pekanových orechov

Pokyny

  • Rúru si predhrejeme na 170 °C.
  • Rozmixujeme celú cuketu.
  • Vložíme ju do robota spolu s ostatnými ingredienciami. Pekanové orechy, ktoré si necháme bokom.
  • Vypracujeme cesto a vmiešame doň nasekané pekanové orechy.
  • Vylejeme na vymastený plech/pekáč.
  • Ozdobíme pekanovými orechmi.
  • Pečieme 20 – 25 minút na teplovzdušný režim pri teplote 170 °C (podľa veľkosti plechu).
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!