Choď späť
Vytlačiť recept
4.57 z 16 hlasů

Recept: Pistáciová raw torta

Pistáciová raw torta je jednoduchá, má jemnú pistáciovú chuť a zelenkavá farba jej dodáva exotickosť. Narozdiel od väčšiny raw tort neobsahuje kešu orechy, ale je vyrobená iba z pistácií, datlí, javorového sirupu a kokosového oleja.
Čas prípravy45 minút
Celkový čas45 minút
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska, zdravá výživa
Kľúčové slovo: dort z pistácií, pistáciový dort, raw dort
Servings: 0

Ingredience

Korpus

  • 1/2 šálky nesolených nepražených pistácií
  • 1 veľká datľa medjool
  • 1/2 lyžice javorového sirupu
  • 1/2 lyžice kokosového olejaa

Náplň

  • 1/2 šálky nesolených nepražených pistácií
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 2 lyžice mandľového mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 šálky nasekaných pistácií

Pokyny

Príprava korpusu

  • Pomocou mixéra vypracujte z ingrediencií cesto na korpus.
  • Cesto rovnomerne rozprestrite na dno formy. Dajte na 30 minút do chladničky.

Príprava náplne

  • Namočte 1/2 hrnčeka pistácií cez noc.
  • Ingrediencie na náplň okrem ¼ šálky nasekaných naturálnych pistácií rozmixujte do hladka, potom týmito nasekanými pistáciami tortu ozdobte.

Dokončenie torty

  • Náplň nalejte na korpus a ozdobte podľa vlastnej preferencie. Tortu vložte do mrazničky na niekoľko hodín, aby stuhla.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!