Pistáciová raw torta je jednoduchá, má jemnú pistáciovú chuť a zelenkavá farba jej dodáva exotickosť. Narozdiel od väčšiny raw tort neobsahuje kešu orechy, ale je vyrobená iba z pistácií, datlí, javorového sirupu a kokosového oleja.
Čas prípravy45 minútmin
Celkový čas45 minútmin
Samozrejme: Dezert
Kuchyňa: vegetariánska, zdravá výživa
Kľúčové slovo: dort z pistácií, pistáciový dort, raw dort
Servings: 0
Ingredience
Korpus
1/2šálkynesolených nepražených pistácií
1veľkádatľa medjool
1/2lyžicejavorového sirupu
1/2lyžicekokosového olejaa
Náplň
1/2šálkynesolených nepražených pistácií
3lyžicejavorového sirupu
3lyžicekokosového oleja
2lyžicemandľového mlieka
1lyžičkavanilkového extraktu
1/4šálkynasekaných pistácií
Pokyny
Príprava korpusu
Pomocou mixéra vypracujte z ingrediencií cesto na korpus.
Cesto rovnomerne rozprestrite na dno formy. Dajte na 30 minút do chladničky.
Príprava náplne
Namočte 1/2 hrnčeka pistácií cez noc.
Ingrediencie na náplň okrem ¼ šálky nasekaných naturálnych pistácií rozmixujte do hladka, potom týmito nasekanými pistáciami tortu ozdobte.
Dokončenie torty
Náplň nalejte na korpus a ozdobte podľa vlastnej preferencie. Tortu vložte do mrazničky na niekoľko hodín, aby stuhla.
Vyskúšali ste tento recept?Spomeňte @WPRecipeMaker alebo označte #wprecipemaker!